Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 05

Šeimininkų viltis dar gyva: belgą įveikęs C.Norrie pasiekė Vimbldono pusfinalį

Vimbldono teniso turnyrai šeimininkai dar nepraranda vilties turėti savo čempioną. Vienintelis britų likęs vėliavnešys Cameronas Norrie (ATP-12) pratęsė savo kelionę dar bent vienam susitikimui patekdamas į vyrų vienetų turnyro pusfinalį.
Cameronas Norrie
Cameronas Norrie / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrajame vyrų turnyro ketvirtfinalyje taip pat prireikė penkių setų. Po dramatiškos daugiau nei 3,5 valandos trukusios kovos C.Norrie rezultatu 3:6, 7:6, 2:6, 6:3, 7:5 palaužė puikų tenisą demonstravusį belgą Davidą Goffiną (ATP-58).

Lemiamoje penktoje žaidimo partijoje britas atsiliko 4:5 ir padavinėjo dėl išlikimo šiame mače, tačiau nuo šios akimirkos laimėjo net aštuonis kamuoliukus paeiliui ir jau netrukus stojo atlikti padavimų dėl pergalės.

Tenisininkas galiausiai išnaudojo antrą susikurtą match point'ą bei tiesiog įelektrino atmosferą pirmajame Vimbldono korte. Kitame savo susitikime pusfinalyje Camas gali tikėtis dar didesnio palaikymo, kadangi mačas vyks centrinėje aikštėje.

D.Goffinas Vimbldono ketvirtfinalyje suklupo antrą kartą savo karjeroje bei toliau lieka be „Didžiojo kirčio“ pusfinalio.

Iki šių metų Vimbldono C.Norrie nė sykio karjeroje nebuvo perlipęs trečiojo „Didžiojo kirčio“ etapo (0-5), tačiau dabar pasinaudojęs parankiais burtais kausis dėl vietos turnyro finale.

Pietų Afrikos Respublikoje gimęs, tačiau taip pat ryšių su Naująja Zelandija turintis ir šiai šaliai iki 2013 metų atstovavęs 26-erių tenisininkas tapo tik ketvirtuoju britu „Open Era“ laikotarpyje, pasiekusiu Vimbldono pusfinalį.

Tai padaryti taip pat yra pavykę Timui Henmanui, Rogeriui Taylorui bei Andy Murray. Pastarasis yra paskutinis britas, žaidęs Vimbldono pusfinalyje dar 2016 metais, kuomet laimėjo šį turnyrą antrąjį kartą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Edmundas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Edmundas

Iki C.Norrie paskutiniuoju britu apskritai pasiekusiu „Didžiojo kirčio“ pusfinalį yra visų primirštas Kyle'as Edmundas (2018 m. „Australian Open“). Iki 432-ojo ATP reitingo laiptelio nusiritęs tenisininkas po beveik dviejų metų nežaidimo sugrįžo į didįjį tenisą Vimbldono mišrių dvejetų varžybose.

Pirmosios britų raketės varžovu pusfinalyje bus ne kas kitas, o Novakas Džokovičius. Kol kas vienintelį tarpusavio susitikimą ATP finaliniame turnyre serbas laimėjo net 6:1, 6:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas