Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Vokiečių žvėries pažaboti nepavyko – R.Berankis nusileido šeštai planetos raketei

Privertė paprakaituoti, bet pergalės nepasiekė. Ričardas Berankis (ATP-89) Miunchene vykstančio „BMW Open“ turnyro antrajame etape nusileido šeštajai planetos raketei Alexanderiui Zverevui – 2:6, 4:6.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

R.Berankiui prireikė sėkmės, kad atsidurtų šiame „ATP 250“ turnyro etape.

Lietuvis Miunchene startavo nuo kvalifikacijos, o jos antrajame etape pralaimėjo prieš baltarusį Ilją Ivašką (ATP-107) bei į pagrindinį turnyrą neprasibrovė.

Vis dėlto traumą patyrus Soon-Woo Kwonui (ATP-85) ir Stefano Travagliai (ATP-63) ir turnyre atsilaisvinus dviem vietoms, R.Berankis vadinamuoju „lucky loser“ statusu pateko į turnyrą, kurio pirmajame etape 7:6(10), 6:3 įveikė vokietį Maximilianą Martererį (ATP-214).

Antrajame „BMW Open“ turnyro etape lietuvis sutiko jau kito lygio vokiečių žvėrį A.Zverevą, kuriam aršiai kibo į atlapus.

Dukart Miunchene triumfavęs 24-erių tenisininkas, kuris siekia pakartoti 2017 ir 2018 metų sėkmę, kur kas geriau pradėjo mačą, bet turėjo didelių problemų antrajame sete.

Vokietis jau pirmojo seto pradžioje dukart iš eilės laimėjo lietuvio padavimus, o pridėjęs ir vieną savo geimą užtikrintai pirmavo 3:0.

Tiesa, lietuviui pavyko pasinaudoti strigusiu A.Zverevo padavimu, ypač pirmuoju, bei nubreakinti varžovą ketvirtajame geime, tačiau rimtesnio iššūkio mesti varžovui lietuvis nepajėgė ir galiausiai pralaimėjo setą 2:6.

Kiek sklandžiau klostėsi antrojo seto pradžia, kai lietuvis laimėjo patį pirmąjį geimą, o penktajame tituluotam varžovui atskaitė „sausą“ pamoką, beveik įpusėjus setui atsilikdamas tik 2:3.

Šis momentas, panašu, užvedė lietuvį, nes ant bangos užšokęs R.Berankis laimėjo ir A.Zverevo padavimus bei pridėjęs ir pergalę savuosiuose netikėtai susigrąžino persvarą – 4:3.

Deja, tačiau R.Berankio blykstelėjimas, panašu, tik prabudino A.Zverevo kūne miegojusį žvėrį, nes nuo to momento vokietis atgal nebesižvalgė, laimėjo tris geimus iš eilės ir užtikrintai užbaigė mačą pergale per beveik pusantros valandos.

Lietuvis šiame mače strigo paduodamas pirmuoju bandymu (52 proc. prieš A.Zverevo 65 proc.), tačiau gana neblogai žaidė po antrųjų padavimu, kaip ir jo varžovas laimėdamas 41 proc. tokių atvejų.

Kituose statistiniuose komponentuose dominavo vokietis, kuris lietuvį „pranoko“ tik pagal dvigubas klaidas – jų A.Zverevas padarė keturias, kai R.Berankis – tik vieną.

Prieš pirmąją turnyro Miunchene raketę R.Berankis prieš tai buvo žaidęs tik sykį ir gavo skaudžią pamoką, kai 2018 m. „Roland Garros“ turnyre Paryžiuje nusileido gerokai jaunesniam oponentui 1:6, 1:6, 2:6.

Nusileidęs grėsmingam varžovui, R.Berankis išlieka su dviem pergalėmis prieš pirmojo planetos dešimtuko žaidėjus. Abi jas lietuvis iškovojo prieš kanadietį Milošą Raoničių, kuris 2016-aisiais buvo užkilęs ir iki trečiosios vietos planetoje.

Už pasirodymą Miunchene R.Berankiui atiteko 26 ATP reitingo taškai ir 7 650 eurų. A.Zverevas jau užsitikrino 45 ATP taškus ir 8,2 tūkst. eurų.

Turnyro ketvirtfinalyje A.Zverevo lauks akistata su R.Berankį atrankoje nugalėjusiu baltarusiu I.Ivaška arba amerikiečiu Mackenzie McDonaldu (ATP-127).

15min fiksavo mačo eigą.

Ričardas Berankis – Alexanderis Zverevas 2:6, 4:6

Antras setas

Deja, dar kartą atkurti intrigos nepavyko – A.Zverevas užbaigė mačą ace'u. 4:6.

Tris break-pointus užsidirbęs ir vieną jų išnaudojęs A.Zverevas atsidūrė per žingsnį nuo pergalės – 4:5.

Vokietis ėmėsi tramdyti kraują pajutusį lietuvį – geimą laimėjo „sausai“. 4:4.

Įtampa kyla – lietuvis laimi jau trečią geimą iš eilės ir antrą sykį šiame sete turi persvarą. 4:3.

Turime intrigą? R.Berankis antrą kartą šiame mače laimi A.Zverevo padavimus ir rezultatas antrajame sete lygus – 3:3!

„Sausas“ geimas! Lietuvos tenisininkas klasiškai švelnina rezultatą iki 2:3.

Buvo šansų kabintis ketvirtajame geime, tačiau kelios Ričardo klaidos neleido jam laimėti varžovo padavimų – 1:3.

Žvėriškai paduodant lietuviui sužaidęs A.Zverevas jau pirmauja – 1:2.

A.Zverevas vėl pridarė klaidų, bet šiaip ne taip laimėjo savuosius padavimus. 1:1.

Seto pradžia – sėkminga R.Berankiui. Sunkiai, bet atlaikęs A.Zverevo atakas lietuvis po dešimties minučių kovos pirmauja 1:0.

Pirmas setas

Daugiau žaisti A.Zverevas neketino – pakankamai lengvai laimėjo geimą ir užbaigė setą pergalingai. 2:6.

Pagaliau – užtikrintai sužaidęs R.Berankis laimi savuosius padavimus ir dar neleidžia A.Zverevui užbaigti seto. 2:5.

A.Zverevas kankinasi paduodamas ir padarė dar dvi dvigubas klaidas, bet šį kartą neprisižaidžia ir didina persvarą – 1:5.

Ilgiausiai kol kas trukęs geimas, kurio pabaigoje A.Zverevas vėl įjungė aukštesnę pavarą ir po smūgio į liniją trečią kartą laimėjo R.Berankio padavimus – 1:4.

Kol kas lietuviui geriau sekasi paduodant ne pačiam, o kai paduoda varžovas. Prie to prisideda ir pats A.Zverevas, padaręs dvi dvigubas klaidas, tačiau bent kelis sykius puikiai sužaidė ir R.Berankis, laimėjęs grėsmingo oponento padavimus ir sušvelninęs skirtumą – 1:3.

R.Berankis gerokai užvaikė 198 cm ūgio A.Zverevą po kortą, tačiau vokietis spėja visur ir dar kartą nubreikina savo varžovą iš Lietuvos. 0:3.

Pernelyg atsipalaidavęs A.Zverevas kelis kamuoliukus paleido į dausas, o varžovo klaidomis naudojęsis lietuvis turėjo net du break-pointus, bet „nulaužti“ varžovo taip ir nepavyko. 0:2.

Deja, jau pirmajame geime A.Zverevas perėmė iniciatyvą – po R.Berankio klaidos vokietis laimėjo lietuvio padavimus. 0:1.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento