Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 03

Sekmadienio dovana: Vimbldone – Tomašo Berdycho kova su jaunuoju talentu

Pirmą kartą nuo 2004 metų Vimbldono varžybos vyks ir pirmąjį čempionato sekmadienį. Trečiąjį etapą šiandien pagaliau bandys užbaigti Tomašas Berdychas, Juanas Martinas Del Potro, Nickas Kyrgiosas ir Richardas Gasquet.
Tomašas Berdychas
Tomašas Berdychas / „Scanpix“ nuotr.

Tomašas Berdychas (ATP-9) – Alexanderis Zverevas (ATP-28)

„Scanpix“ nuotr./Tomašas Berdychas
„Scanpix“ nuotr./Tomašas Berdychas

Tai bus ketvirta tenisininkų dvikova. Kol kas jaunajam A.Zverevui patyrusios devintosios pasaulio raketės dar nėra pavykę nugalėti.

T.Berdychas Vimbldone dalyvauja jau tryliktą kartą iš eilės. Į aštuntfinalį geriausias Čekijos tenisininkas mėgins patekti aštuntą sykį.

Vimbldonas yra vienintelis „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame devintajai pasaulio raketei yra pavykę pasiekti finalą. Tai padaryti jam pavyko 2010 metais, tačiau finale jis nusileido Rogeriui Federeriui.

Įdomu, jog iš trylikos pastarųjų dvikovų prieš vokiečius T.Berdychas pralaimėjo viso labo vieną. Tai nutiko 2016 metų Daviso taurės pirmame etape, kai dėl šlaunies traumos jis buvo priverstas pasitraukti iš mačo su Philippu Kohlschreiberiu.

„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas
„Scanpix“ nuotr./Alexanderis Zverevas

Tiesa, Vimbldone 30-ies metų čekas skirstymą turnyre turintį tenisininką paskutinį sykį nugalėjo tik 2013 metais. Prieš skirstytus žaidėjus jis Vimbldone pralaimėjo tris pastarąsias dvikovas.

Tuo tarpu A.Zverevas sekmadienį sieks pirmą kartą patekti į „Didžiojo kirčio“ turnyro aštuntfinalį. Pergalės atveju jis taptų pirmu Vokietijos tenisininku nuo 2013 metų, pasiekusiu šį Vimbldono čempionato etapą.

Šiemet 19-os metų 28-oji pasaulio raketė žaidė pirmuosiuose savo ATP serijos finaluose Nicoje ir Halėje, tačiau nė vieno iš jų nelaimėjo.

Per visą savo karjerą A.Zverevas pirmo ATP dešimtuko tenisininką nugalėjo viso labo vieną kartą, tačiau tai padaryti jam pavyko šiemet ir būtent ant žolės dangos Halėje, kur patiesė patį Rogerį Federerį.

Lucasas Pouille (ATP-30) – Juanas Martinas Del Potro (ATP-165)

„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro
„Scanpix“ nuotr./Juanas Martinas Del Potro

Didžiausia šio sezono Prancūzijos teniso staigmena L.Pouille „Didžiojo kirčio“ turnyro trečiame etape žaidžia pirmą kartą ir panašu, jog gali pasiekti ir aštuntfinalį, nes šeštadienį prasidėjusioje dvikovoje setais pirmauja 2:1.

Vimbldone 30-oji pasaulio raketė iškovojo pirmąsias savo pergales ant žolės ir nutraukė aštuonių pralaimėjimų iš eilės seriją.

Jei J.M. Del Potro įstengs laimėti ketvirtąjį setą, istorija bus jo pusėje, nes 22-ejų metų Prancūzijos tenisininkas dar niekada nėra laimėjęs penkių setų mačo. Tiesa, ir pats argentinietis pralaimėjo pastaruosius septynis penkių setų susitikimus.

2009 metų „US Open“ čempionas iš Argentinos į Vimbldono aštuntfinalį sieks prasibrauti ketvirtą kartą karjeroje. Geriausias jo rezultatas čia yra 2013 metais pasiektas pusfinalis.

„Didžiojo kirčio“ turnyre Londone J.M. Del Potro dalvauja pirmą kartą nuo 2013 metų. Apskritai paskutinį kartą šios kategorijos varžybose jis žaidė 2014 metais „Australian Open“ čempionate.

Nickas Kyrgiosas (ATP-18) – Feliciano Lopezas (ATP-21)

„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas
„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas

Tai bus trečia N.Kyrgioso ir F.Lopezo akistata. Kol kas visas pergales yra susižėręs Ispanijos tenisininkas.

Skandalingasis 21-erių metų australas Vimbldone dalyvauja trečią kartą. Šiame čempionate jis kaskart pasiekia aštuntfinalį.

Tiesa, N.Kyrgiosas pralaimėjo šešias iš pastarųjų septynių dvikovų su pirmo ATP trisdešimtuko tenisininkais. Vienintelį kartą jis pergale prieš tokį varžovą džiaugėsi 2015 metais Vimbldone, kur trečiame etape parklupdė Milošą Raoničių.

Geriausias 18-osios pasaulio raketės pasiekimas „Didžiojo kirčio“ turnyruose – Vimbldono ir „Australian Open“ čempionatų ketvirtfinaliai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Feliciano Lopezas

N.Kyrgiosas šiemet Marselyje iškovojo pirmą savo ATP serijos titulą, tačia po to jam sekėsi ne taip gerai.

Kairiarankis F.Lopezas į Vimbldono aštuntfinalį bandys patekti septintą kartą. Vimbldonas 34-erių metų ispanui yra pats sėkmingiausias „Didžiojo kirčio“ turnyras, kuriame jis net triskart žaidė ketvirtfinalyje.

Ketvirtajai Ispanijos raketei tai jau 58-as „Didžiojo kirčio“ turnyras iš eilės. Pagal šį rodiklį jis nusileidžia tik Rogeriui Federeriui, kuris nuo 2000 metų žaidė visuose 65-iuose „Didžiojo kirčio“ turnyryuose.

Richardas Gasquet (ATP-10) – Albertas Ramosas-Vinolasas (ATP-36)

„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris prieš Richardą Gasquet
„Scanpix“ nuotr./Kei Nishikoris prieš Richardą Gasquet

Geriausias Prancūzijos tenisininkas į Vimbldono aštuntfinalį bandys patekti septintą kartą. Geriausias jo rezultatas čia – 2007 metais ir pernai pasiektas pusfinalis.

Jei R.Gasquet nugalės A.Ramosą-Vinolasą, jis su 28-iomis pergalėmis pasivys Rene Lacoste, kuris daugiausiai Vimbldone pergalių iškovojusių prancūzų sąraše užima penktą vietą. Pirmoje vietoje užtikrintai puikuojasi Jeanas Borotra, kuris šiame čempionate per savo karjerą iškovojo 55-ias pergales ir patyrė 10-šimt nesėkmių.

„Scanpix“ nuotr./Albertas Ramosas-Vinolas
„Scanpix“ nuotr./Albertas Ramosas-Vinolas

36-oji pasaulio raketė A.Ramosas-Vinolasas Vimbldono trečiame etape žaidžia pirmą kartą savo karjeroje. Geriausias jo pasiekimas „Didžiojo kirčio“ turnyruose – „Roland Garros“ čempionato ketvirtfinalis.

Vimbldone Ispanijos tenisininkas pirmą sykį laimėjo dvi akistatas iš eilės ant žolės dangos.

A.Ramosas-Vinolasas prieš pirmo ATP dešimtuko narį žais jau 26-ą kartą. Kol kas jis yra iškovojęs tik dvi pergales: 2015 metais Šanchajuje prieš Rogerį Federerį ir šiemet „Roland Garros“ čempionate prieš Milošą Raoničių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas