Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija Šanchajuje – Čekijos tenisininkas nutraukė C.Alcarazo pergalių seriją

Prasidėjus lemiamoms Šanchajaus „Masters“ teniso pirmenybių kovoms buvo užfiksuotas neabejotinai didžiausias netikėtumas – ketvirtfinalio etapo neperžengė Carlosas Alcarazas (ATP-2).
Carlosas Alcarazas ir Tomašas Machačas
Carlosas Alcarazas ir Tomašas Machačas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Antroji pasaulio raketė iš Ispanijos ketvirtfinalyje po dviejų setų kovos rezultatu 6:7(5), 5:7 turėjo pripažinti Čekijos tenisininko Tomašo Machačo (ATP-33) pranašumą.

Solidų sezoną žaidžiančiam čekui tai vos antroji karjeros pergalė prieš oponentą iš stipriausiųjų ATP reitingo žaidėjų penketuko – šiemet Ženevoje po jo kojomis krito ir Novakas Džokovičius.

Po trijų dienų savo 24-tąjį gimtadienį minėsiantis T.Machačas pateko į pirmąjį „Masters“ pusfinalį, o apskritai tai jam buvo tik trečiasis ketvirtfinalis ATP serijos turnyruose.

„Žinojau, kad mano žaidimo lygis šiandien bus aukštas, kadangi šiuo metu žaidžiu geriausią tenisą savo karjeroje. Praėjusiame mače Tommy Paulą nugalėjau demonstruodamas fantastišką formą. Kovojant prieš tokio lygio varžovus tiesiog privalau žaisti tokiu lygiu, nes kitu atveju – pralaimėjimas 2:6, 3:6 ir kelionė namo. Džiaugiuosi, kad pavyko išlaikyti tokį žaidimo lygį abiejuose setuose“, – savo mintimis dalijosi čekas.

Šiemet „Roland Garros“ ir Vimbldono turnyrus laimėjęs C.Alcarazas pastaruoju metu buvo sunkiai sustabdomas, o šią dvikovą pasitiko net su 12 pergalių iš eilės serija.

T.Machačo varžovu šeštadienio pusfinalyje bus pirmoji pasaulio raketė Jannikas Sinneris (ATP-1). Italijos teniso žvaigždė 6:1, 6:4 sutriuškino rusą Daniilą Medvedevą (ATP-5).

Maža to, po C.Alcarazo nesėkmės J.Sinneris užsitikrino metus pabaigti ATP reitingo viršūnėje.

Penktadienį Šanchajuje įvyks dar du ketvirtfinalio susitikimai, kuriuose Tayloras Fritzas (ATP-7) žais prieš Davidą Goffiną (ATP-66), o N.Džokovičius (ATP-4) prieš Jakubą Menšiką (ATP-65).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas