Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 26

Serena Williams lengvai susitvarkė su Marija Šarapova ir pateko į pusfinalį

Serena Williams iškovojo 18-ą pergalę iš eilės tarpusavio dvikovoje prieš Mariją Šarapovą ir pateko į „Australian Open“ pusfinalį. Amerikietė antradienį rezultatu 6:4, 6:1 nugalėjo penktąją pasaulio raketę iš Rusijos ir septintą kartą pateko į pusfinalį Melburne. Prieš tai visus šešis kartus patekusi tarp keturių geriausių ji laimėjo čempionės taurę.
Serena Williams
Serena Williams / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Šarapova jau pirmame geime palaužė amerikietės padavimų seriją ir atrodė, kad yra nusiteikusi užkirsti S.Williams kelią į pergalę. Tačiau tai ir liko vienintelė laimėta varžovės padavimų serija, o pirmąjį setą ji pralaimėjo rezultatu 6:4.

Antrame sete rusė nieko negalėjo padaryti prieš pirmąją pasaulio raketę, kuri pajuto savąjį žaidimą ir laimėjo setą rezultatu 6:1. Tarpusavio dvikovose S.Williams iškovojo 19-ą pergalę prieš M.Šarapovą. Rusė yra laimėjusi vos du kartus.

„Buvo labai įtemptas mačas. Ji žaidžia labai susikoncentravusi, – po mačo kalbėjo S.Williams. – Ne veltui ji yra iškovojusi daugybę „Didžiojo kirčio“ turnyrų trofėjų. Prieš ją visada reikia žaisti intensyviai.

Visoje dvikovoje žaidžiau agresyviai. Norėjau išlaikyti tokį žaidimo stilių, kuris man padėjo nukeliauti iki pusfinalio.

Ji labai gerai ginasi ir yra puiki mergina, – apie pusfinalyje laukiančią A.Radwanską prakalbo amerikietė. – Pasistengsiu iš visų jėgų. Neturiu ko prarasti. Ačiū žiūrovams, kurie mane palaikė. Nuolat jus girdžiu ir vertinu, kad esate čia.

Australijoje turiu labai daug draugų. Melburno arenoje jaučiuosi nuolat laukiama, todėl iš visos širdies labai dėkoju visiems čia susirinkusiems.“

„Ji žaidė labai energingai, – po mačo kalbėjo M.Šarapova. – Akivaizdu, kad visuomet skaudu prieš ją pralaimėti, tačiau tai motyvuoja. Ji priverčia mane

dar daugiau dirbti. Dabar ketinu leisti pasveikti savo alkūnei, nes laukia labai ilgas sezonas.“

Kitame etape pirmosios pasaulio raketės laukia Agnieszka Radwanska, kuri ketvirtfinalyje įveikė Carlą Suarez-Navarro rezultatu 6:1, 6:3.

Tiesiogines „Australian Open“ vaizdo transliacijas galite stebėti orakulas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas