Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 04

Serena Williams: „Šiandien mano žaidime buvo labai daug trūkumų“

Pirmoji pasaulio raketė Serena Williams šeštadienį „Roland Garros“ finale nusileido ispanei Garbinei Muguruzai ir neiškovojo savo 22-o „Didžiojo kirčio“ turnyro titulo. Amerikietei jau trečią sykį iš eilės nepavyko pasiekti šios rekordinės pergalės. Geriausia pasaulio tenisininkė po dvikovos spaudos konferencijoje per daug bendrauti nenorėjo, tačiau aptarė šį mačą bei ją nugalėjusią varžovę.
Serena Williams
Serena Williams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Serena Williams

– Kas nulėmė mačo nugalėtoją? Atrodė, kad čempionę nulėmė kelios svarbios akimirkos bei taškai.

– Tikriausiai. Dar neturėjau laiko pagalvoti apie jos raktą į pergalę šiame mače. Pirmąjį setą ji laimėjo vienu tašku. Tai parodo, kad reikia gerai sužaisti svarbiausiose mačo akimirkose. Manau, kad jai pavyko tai padaryti.

– Tai labai didelis nusivylimas, tačiau ar manote, kad sužaidėte gerai? Man pasirodė, kad rungtyniavote geriau nei pastarosiomis dienomis. Nežinau ar taip jautėtės. Ko gero, pralaimėjus sunku džiaugtis geru žaidimu.

– Ačiū. Nežinau. Tikrai nenutuokiu. Šiandien mano žaidime buvo labai daug trūkumų. Galėjau geriau sužaisti savo padavimus. Taip pat daug klydau ir gynyboje. Stengiausi iš visų jėgų, tačiau nežinau ar sužaidžiau geriau nei anksčiau. Sunku lyginti skirtingus mačus.

Visos kitos mano dvikovos buvo su visai kitokiomis varžovėmis. Jos žaidė kitokiu stiliumi. Šiandien mano žaidimas buvo kitoks. Nežinau ar jis buvo geresnis, tačiau džiaugiuosi, kad jis juda tinkama linkme.

– Garbines smūgiai yra vieni stipriausių pasaulyje. Ar ir jūs taip manote? Ar yra stipriau smūgiuojančių sportininkių?

– Ji tikrai smūgiuoja stipriai. Sunku lyginti. Ji kiekvieną smūgį atlieka lyg tai būtų jos paskutinis kirtis. Ir tai jai labai padeda.

– Ar esate tokia asmenybė, kuri greitai pamiršta skaudžias nesėkmes ar apie ją galvosite dar kelias dienas?

– Šiuo metu nežinau. Žinoma, kad to nepamiršiu iš karto. Visų pirma, tai žiūrėsiu įrašą ir bandysiu analizuoti. Stengsiuosi išsiaiškinti šio pralaimėjimo priežastis. Treniruosiuosi ir tobulėsiu ties savo trūkumais, nes tai vienintelis būdas nuolat tobulėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas