Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 10

Serena Williams užgesino „US Open“ išsišokėlę ir pusfinalyje žais prieš baltarusę

„US Open“ moterų teniso turnyre paaiškėjo paskutinės dvi pusfinalio dalyvės. Jomis tapo Serena Williams (WTA-8) ir Viktorija Azarenka (WTA-27).
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė, šešiskart „US Open“ čempionė S.Williams ketvirtfinalyje po nelengvos kovos palaužė nereitinguotą bulgarę Cvetaną Pironkovą – 4:6, 6:3, 6:2.

Mačas užtruko 2 valandas ir 11 minučių.

Margaret Court laimėtų „Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordo siekianti S.Williams prieš trejus metus dėl traumų ir motinystės atostogų nežaidusią ir reitingo neturinčią bulgarę pralaimėjo pirmąjį setą, tačiau galingais kirčiais atsitiesė antrajame ir trečiajame.

Amerikietė atliko 20 neatremiamų padavimų (ace'ų) bei 44 kartus taškus laimėjo winneriais. „US Open“ pusfinalyje ji žais jau 14 kartą karjeroje.

„Nesvarbu, kaip pradedi, svarbiausia, kaip finišuoji, ar ne? – po pergalės klausė Serena. – Jaučiuosi gerai. Esu pasirengusi žaisti tris setus kiekviename mače, jei tik to prireiks. Man nerūpi, kaip laimiu. Pergalė yra pergalė.“

Pusfinalyje jos lauks V.Azarenka, kuri įspūdingai 6:1, 6:0 sudorojo belgę Elise Merten (WTA-18).

Vos 73 minutes korte užtrukusi Baltarusijos tenisininkė varžovė daužė 21 winneriu ir net šešis kartus laimėjo geimus paduodant belgei.

„Jaučiau, kad sugebėjau viską išpildyti labai preciziškai. Judėjau labai gerai. Mačiau kamuoliuką visą laiką. Jaučiu, kad sužaidžiau gerai“, – po pergalingai pasibaigusio ketvirtfinalio kalbėjo V.Azarenka.

„US Open“ finale ji yra žaidusi du sykius, bet tai nutiko senokai – dar 2012 ir 2013 metais.

Abu kartus lemiamas kovas dėl titulo ji pralaimėjo prieš S.Williams, kuriai bandys atsirevanšuoti penktadienį vyksiančiame pusfinalyje.

Kitame pusfinalyje susitiks Naomi Osaka (WTA-9) ir Jennifer Brady (WTA-41).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas