Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 16

Setą iš Argentinos teniso žvaigždės nugvelbęs V.Gaubas buvo netoli stebuklo

Vienas perspektyviausių Lietuvos tenisininkų Vilius Gaubas (ATP-476) Daviso taurės susitikime Buenos Airėse (Argentina) pademonstravo, kad yra pasiruošęs kautis net ir prieš pasaulio geriausiuosius. 19-metis sensacingai atėmė setą iš 21-os pasaulio raketės, bet galiausiai turėjo pripažinti varžovo pranašumą.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pirmajame Daviso taurės serijos tarp Lietuvos ir Argentinos rinktinių mače V.Gaubas tik po atkaklios kovos 1:6, 7:6(6), 2:6 nusileido pasaulio teniso elitui priklausančiam Francisco Cerundolo (ATP-21).

Šiuo metu ryškiausia figūra Argentinos tenise ATP reitinge aukščiausiai buvo pakilęs iki 19-os pozicijos, šiame sezone laimėjo ATP 250 serijos turnyrą Istburne, pasiekė „Roland Garros“ aštuntfinalį, o per karjerą yra nukovęs tokius varžovus kaip Andrejus Rubliovas (ATP-6), Jannikas Sinneris (ATP-7), Tayloras Fritzas (ATP-8) ar Casperas Ruudas (ATP-9).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francisco Cerundolo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Francisco Cerundolo

Susitikimas prasidėjo Argentinos teniso žvaigždės dominavimu. Kortų šeimininkas jau pirmajame geime laimėjo lietuvio padavimus, o seto eigoje tai padarė dar du kartus ir per kiek daugiau nei pusvalandį partiją uždarė rezultatu 6:1.

Antrasis dvikovos setas Lietuvos teniso talentui prasidėjo kur kas pozityviau. Keletą oponento bandymų spurtuoti atlaikęs V.Gaubas išlaukė savojo šanso ir penktajame geime pirmą kartą nulaužė varžovo padavimų seriją, išsiverždamas į priekį 3:2.

Susikurto pranašumo padidinti nepavyko ir jau netrukus rezultatas vėl tapo lygus (3:3), tačiau vis dažniau klysti pradėjęs F.Cerundolo sužaidė prastą devintąjį geimą ir įteikė auksinę galimybę mūsų tenisininkui laimėti setą – Vilius pirmavo 5:4.

Pirmoji Argentinos raketė dar sykį įjungė aukštesnę pavarą būtent priimdamas ir vėl atsitiesė (5:5), o tenisininkams galiausiai santykius reikėjo aiškintis pratęsime.

Nors beveik viso tiebreak'o metu priekyje buvo mačo favoritas, turėdamas match point'ą prie 6:5 jis neatleistinai suklydo, o kitus du taškus nepriekaištingai sužaidęs V.Gaubas šokiravo Buenos Airių publiką, laimėdamas setą 7:6(6).

Nuo pat pirmųjų trečiosios partijos akimirkų lietuvis jautė nuolatinį F.Cerundolo spaudimą, kuris pastarajam galiausiai davė vaisių. Šešis break point'us seto pradžioje išsaugojęs Vilius visgi nesugebėjo atlaikyti argentiniečio meistriškumo ir pralaimėjo šešis iš paskutinių septynių mačo geimų.

Lietuvos tenisininkui tai buvo tik trečioji karjeros dvikova Daviso taurėje ginant savo šalies garbę bei pirmasis kartas, kuomet kitoje tinklo pusėje stovėjo oponentas iš pirmojo ATP šimtuko.

Šiandien į kortą dar žengs Ričardas Berankis (ATP-231) ir Sebastianas Baezas (ATP-28), o sekmadienį yra numatytas dvejetų susitikimas ir dar du vienetų mačai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas