Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 21

Sieks rekordo: 14-metė teniso talentė bandys prasibrauti į Vimbldono turnyrą

Vos 14 metų jaunoji tenisininkė Mimi Xu (WTA-1147) sieks įsirašyti į rekordų knygas ir tapti jauniausia visų laikų Vimbldono turnyro dalyve.
Mimi Xu
Mimi Xu / „Twitter“ nuotr.

Iš Velso kilusi Mingge Xu, turinti pravardę Mimi, antradienį pradeda savo kelią moterų Vimbldono turnyro vienetų varžybų kvalifikacijoje.

Nors tenisininkei tik 14 metų, ji visai neseniai laimėjo nacionalines U18 (iki 18 metų) pirmenybes, o po įspūdingo triumfo sulaukė ir netikėtos žinios iš Vimbldono organizatorių – jai suteiktas „vardinis kvietimas“ į atrankos varžybas.

Jei jaunuolei pavyks įveikti visus tris kvalifikacijos etapus, ji taps jauniausia visų laikų Vimbldono pagrindinių varžybų dalyve nuo „Open Era“ pradžios (1968 m.). Šiuo metu rekordas priklauso amerikietei Coco Gauff (WTA-10), kuri 2019 m. turnyre debiutavo būdama vos 15-os, tačiau iš karto pasiekė net aštuntfinalį.

Tiesa, vieną Vimbldono rekordą M.Xu jau pagerino – praėjusiais metais ji tapo jauniausia visų laikų jaunių turnyro tenisininke.

Kol kas tik aštuonis mačus (4 pergalės) profesionalų „Futures“ turnyruose sužaidusi M.Xu pirmajame Vimbldono atrankos rate susigrums su amerikiete Hanna Chang (WTA-269).

ITF jaunių pasaulio reitinge Velso teniso atstovė šiuo metu užima 125 poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas