Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Sirgalių priešiškumo sulaukęs N.Džokovičius: „Rafą palaikė 99,9 proc. žmonių“

Geriausias planetos tenisininkas Novakas Džokovičius (ATP-1) „Roland Garros“ ketvirtfinalyje 2:6, 6:4, 2:6, 6:7(4) pralaimėjo principinį mūšį amžinam varžovui Rafaeliui Nadaliui (ATP-5) ir prarado teisę apginti praėjusiais metais iškovotą čempiono titulą. Kaip vieną svarbiausių faktorių po dvikovos serbas pabrėžė žmonių palaikymą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bėgant metams Serbijos teniso superžvaigždė susitaikė su faktu, kad iš sirgalių pusės yra mažiausiai mėgstamas tenisininkas iš „didžiojo trejeto“ narių, kuriuos sudaro Novakas, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris, tačiau retkarčiais serbui būti publikos priešu vis dar yra nepakeliama dalia.

Panaši situacija N.Džokovičiui susiklostė ir ketvirtajame ketvirtfinalio prieš Rafą sete, kuomet jis pirmavo 5:2, tačiau susikurtos persvaros neišlaikė, o lemiamomis akimirkomis varžovą pakylėjo įspūdingas „Philippe Chatrier“ centrinio korto palaikymas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Novakas Džokovičius

„Manau, kad dėl tokio įvykių posūkio ketvirtajame sete labai prisidėjo ir publika. 99,9 proc. žmonių palaikė Rafą, svarbiausiomis akimirkomis jam suteikė postūmį, padėjo vėl atrasti tą įspūdingą energijos lygį.

Sveikinimai Nadaliui. Manau, kad jis geriau žaidė svarbiausius taškus ir parodė, kodėl yra toks didis čempionas. Kiekvieno seto pradžioje, išskyrus ketvirtąjį, jis pakeldavo savo žaidimo lygį. Išliko tvirtu psichologiškai ir uždarė mačą. Sveikinimai jam ir komandai. Nėra jokių kalbų, kad jis to labiau nusipelnė. Aš kovojau iki galo ir tuo didžiuojuosi. Kaip ir minėjau, šiandien pralaimėjau geresniam oponentui. Turėjau šansų, bet jais nepasinaudojau. Tai yra viskas. Po keturių valandų kovos privalau priimti šią nesėkmę“, – savo mintis dėstė serbas.

Tarpusavio mūšiuose „Roland Garros“ turnyre R.Nadalis dabar pirmauja jau net 8:2, tačiau bendrai priekyje vis dar nežymiai išlieka N.Džokovičius (30:29).

Paryžiaus publikos priešiškumą serbas galėjo pajausti dar net mačui neprasidėjus. Žmonės švilpimais pasitiko į kortą žengusį tenisininką, o JAV teniso legenda ir „Eurosport“ teniso analitikas Johnas McEnroe paleido kritikos strėlių ir į aistruolių pusę.

„Nė vienas kitas tenisininkas nesusidūrė su tiek daug priešiškumo, kiek Novakas. Turiu pasakyti, kad tai labai neteisinga. Tačiau jei manote, kad tai jo netrikdo – jūs labai klystate. Tai yra tiesiog nepagarbos ženklas“, – kalbėjo amerikietis.

Nolei šis pralaimėjimas skausmingas ne tik dėl to, kad „Didžiojo kirčio“ titulais jis bent jau artimiausiu metu neprisivys ispano, bet ir dėl prarastos pirmosios ATP reitingo pozicijos.

Jei turnyrą laimės Alexanderis Zverevas, serbas iš ATP reitingo sosto bus išstumtas jau šį pirmadienį, tačiau net ir vokiečio nesėkmės atveju pirmą vietą birželio 13-ąją iš Novako atims kitas tenisininkas – Daniilas Medvedevas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas