Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 20

Skandinaviškame derbyje H.Rune pagaliau pralaužė ledus prieš C.Ruudą

Įspūdingą grunto sezoną Europoje žaidžiantis Holgeris Rune (ATP-7) laimėjo dramatišką pusfinalį „Internazionali BNL d'Italia“ turnyre Romoje ir išsikovojo teisę kautis dar viename „Masters“ finale.
Casperas Ruudas ir Holgeris Rune
Casperas Ruudas ir Holgeris Rune / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Skandinaviškame derbyje tarp Danijos ir Norvegijos atstovų jaunasis Holgeris Rune rezultatu 6:7(2), 6:4, 6:2 palaužė aukščiau reitinguotą Casperą Ruudą (ATP-4).

20-metis danas iki šio susitikimo buvo pralaimėjęs visas keturias tarpusavio akistatas norvegui, tačiau galiausiai atidarė savo pergalių sąskaitą. Tiesa, verta paminėti, kad paskutinį kartą Casperas ir Holgeris buvo susidūrę per praėjusių metų „Roland Garros“ pirmenybes, o tuomet Danijos atstovas dar tik skynėsi kelią į pasaulio elitą.

C.Ruudas pusfinalio dvikovą Romoje pradėjo užtikrintai ir laimėjo ne tik pirmąjį setą, bet ir turėjo break'o persvarą antrajame (4:2).

Norvegijos teniso žvaigždę iš vėžių kiek išmušė oponento medicininė pertraukėlė antroje partijoje atsiliekant 2:3 – dėl to tenisininkas priekaištavo ir bokštelio arbitrui.

Visgi jei H.Rune ir jautė nežymias fizines problemas, įtakos jos žaidimui neturėjo, o sulaukęs keleto neišprovokuotų klaidų šis supertalentas perėmė iniciatyvą ir trečiajame sete jau dominavo.

Pirmą kartą karjeroje pagrindinėse varžybose Romoje žaidžiantis danas pateko į trečią „Masters“ finalą – 2022 metais Paryžiuje jis tapo čempionu įveikdamas patį Novaką Džokovičių, o Monte Karle šiemet nusileido Andrejui Rubliovui.

Ant grunto šiemet H.Rune yra sunkiai sustabdomas – 13 pergalių per 15 susitikimų. Prie finalo Monake jaunuolis jau pridėjo ir titulą Miunchene, o dabar gali tapti čempionu ir Italijos sostinėje.

Finale dano oponentu bus Daniilas Medvedevas (ATP-3) arba Stefanos Tsitsipas (ATP-5).

Trečią sykį iš eilės bent pusfinalį Romoje pasiekęs C.Ruudas lieka neiškovojęs nė vieno „Masters“ titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas