Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 08

Skandinaviškas teniso derbis: nuvylęs H.Rune ir bilietą į pusfinalį pačiupęs C.Ruudas

Geriausi Norvegijos ir Danijos tenisininkai susikovė dėl paskutinio kelialapio į atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių pusfinalį, į kurį užtikrintai pateko Casperas Ruudas (ATP-4).
Holgeris Rune ir Casperas Ruudas
Holgeris Rune ir Casperas Ruudas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Norvegijos teniso žvaigždė per 2 valandas ir 44 minutes užtikrintoje keturių setų kovoje 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 nugalėjo talentingąjį daną ir antrus metus paeiliui pateko į „Roland Garros“ pusfinalį.

Skandinaviškasis derbis tarp C.Ruudo ir H.Rune ketvirtfinalio etape Paryžiuje įvyko antrus metus iš eilės, o kaip ir 2022 m., taip ir dabar po keturių setų laimėjo norvegas.

Tiesa, jei prieš metus jaunųjų tenisininkų kaktomuša pasižymėjo įvairiais konfliktais tiek aikštelėje, tiek ir už jos ribų, tai šiemet dvikova praėjo sklandžiai.

Tam didelės įtakos turėjo taip ir emociškai neužsikūręs H.Rune, kuris per pirmuosius du setus priminė tik savo paties šešėlį. 20-metis tenisininkas dovanojo taškus tiek dvigubomis klaidomis (iš viso 9), tiek ir neišprovokuotais smūgiais (47) iš žaidimo.

Trečioje partijoje jaunuolis pagaliau atkūrė intrigą, tačiau ketvirtajame sete iniciatyva vėl priklausė aukščiau reitinguotam norvegui, kuris žengė į pusfinalį ir ten susikaus su Alexanderiu Zverevu (ATP-27).

Dabar tarpusavio akistatose prieš daną C.Ruudas yra priekyje jau 5:1, Beje, tai buvo pirmoji 24-erių tenisininko pergalės „Didžiojo kirčio“ turnyruose prieš Top 10 oponentą per septynis bandymus.

Praėjusiais metais „Roland Garros“ turnyre jis pasiekė pirmą „Grand Slam“ finalą. Jei šį etapą Casperui pavyktų pasiekti ir šiemet, ATP reitinge jis išlaikytų ketvirtą poziciją.

C.Ruudo ir A.Zverevo pusfinalis penktadienį bus antrasis dienos programoje. Prieš juos centriniame korte santykius išsiaiškins Carlosas Alcarazas (ATP-1) ir Novakas Džokovičius (ATP-3).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas