2021 08 15

Skaudi R.Berankio nesėkmė – išbarstęs didelę persvarą nepateko į „Masters“ turnyrą

Geriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui (ATP-84) apmaudžiai beveik po pusės metų pertraukos nepavyko sugrįžti į prestižines pagrindines „Masters“ serijos teniso varžybas.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį Sinsinatyje (JAV) 31-erių lietuvis atrankos finale užtikrintai pirmavo, bet galiausiai 7:6(6), 5:7, 2:6 pralaimėjo 25-erių japonui Yoshihito Nishiokai (ATP-57).

Taškas į tašką vykusiame pirmajame sete R.Berankis išsigelbėjo iš situacijos, kai paduodamas atsiliko 0:40. Išlyginęs rezultatą jis nustebino varžovą ir pratęsime. Y.Nishioka pirmasis turėjo galimybę laimėti setą, bet R.Berankis vėl apsigynė ir galiausiai pats gavęs šansą laimėti setą juo iš karto pasinaudojo – 8:6.

„Scanpix“ nuotr./Yoshihito Nishioka
„Scanpix“ nuotr./Yoshihito Nishioka

Antrajame sete R.Berankis ilgą laiką diktavo sąlygas ir, atrodė, artėja prie svarbios pergalės. Dukart iš eilės laimėjęs Y.Nishiokos padavimų serijas lietuvis pirmavo net 4:0. Vėliau triskart buvo per tašką nuo pranašumo 5:1.

Deja, išsaugoti persvaros nepavyko. Japonas grįžo į kovą. Laimėjo tris R.Berankio padavimų serijas ir antrąjį setą – 7:5.

Mačui apmaudžiai slystant iš rankų lietuvis toliau klydo, o pasitikėjimą savimi atgavęs Y.Nishioka tvirtai užbaigė trečiąjį setą – 6:2 – ir mačą.

Permaininga dvikova užtruko beveik dvi su puse valandos.

Tai buvo pirmoji tenisininkų tarpusavio akistata. Y.Nishioka yra vienas iš nedaugelio pirmojo šimtuko tenisininkų, žemesnių už R.Berankį (170 prieš 175 cm).

Pralaimėjusiam R.Berankiui atiteko 16 ATP reitingo taškų ir 12,6 tūkst. JAV dolerių. Visą prizų fondą Sinsinatyje sudaro šiek tiek daugiau nei 3 mln. JAV dolerių.

Pastarąjį sykį „Masters“ serijos pagrindinėse varžybose R.Berankis žaidė šių metų kovą Majamyje (JAV).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito