Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šokas teniso pasaulyje: dviejų dopingo testų neišlaikęs J.Sinneris išvengė bausmės

Po Janniko Sinnerio (ATP-1) triumfu pasibaigusio „Cincinnati Open“ turnyro užsienio žiniasklaidoje pasirodė šokiruojančios naujienos – netolimoje praeityje Italijos tenisininkas neišlaikė dviejų dopingo testų.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė už skaidrumą tenise kovojanti agentūra antradienį pasidalino geriausio pasaulio tenisininko Janniko Sinnerio (ATP-1) dopingo byla, kurioje 23-ejų supertalento kaltė buvo neįrodyta.

Pranešime spaudai teigiama, kad ATP reitingo lyderis neišlaikė dviejų dopingo testų kovo mėnesį vykusiose Indian Velso „Masters“ pirmenybėse.

Italo mėginyje buvo rasta labai nedidelė dalis draudžiamo preparato klostebolio – anabolinio steroido, kuris didina raumenų masę.

Paaiškėjus dopingo testo rezultatams J.Sinneris buvo laikinai suspenduotas, tačiau šį sprendimą apskundusio tenisininko pasiaiškinimas buvo priimtas ir jam pavyko išvengti rimtesnės baudos.

Italijos tenisininkui pavyko įrodyti, kad uždraustoji medžiaga netyčiniu būdu ant jo pateko per kineziterapeutą. Pastarasis, siekdamas pagydyti žaizdą ant savo rankos piršto, įsigijo nereceptinį purškikilį (jų vis dar galima įsigyti Italijoje), kurio sudėtyje yra klostebolio.

J.Sinnerio komandai priklausantis kineziterapeutas šį purškiklį naudojo kovo 5-13 dienomis, o tuo pat metu be pirštinių kasdien masažavo ir suteikė sporto terapiją savo klientui.

„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris
„Scanpix“ nuotr./Jannikas Sinneris

Nepriklausomo tribunolo sprendimu, šioje situacijoje nėra akivaizdžios italo kaltės ar aplaidumo, tad laikinasis suspendavimas buvo panaikintas.

Pirmoji pasaulio raketė galės tęsti karjerą, o praras tik Indian Velso pirmenybėse uždirbtus ATP reitingo taškus (400) bei piniginį prizą (320 tūkst. JAV dolerių).

Teniso visuomenė po šio skandalo liko šokiruota – kaip toks įvykis nuo žiniasklaidos buvo nuslėptas beveik pusę metų.

Įdomu ir tai, kad per pastaruosius metus ir kitų Italijos sportininkų organizmuose buvo rasta klostebolio, tačiau šiems atletams išvengti diskvalifikacijų nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas