Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 10

Spaudos konferencijoje E.Rybakina vengė klausimų apie karą, paklausta apie tėvus nesuvaldė emocijų

Tikra Vimbldono sensacija tapusios Elenos Rybakinos (WTA-23) triumfas buvo pasitiktas dviprasmiškai – nors tenisininkė varžosi po Kazachstano vėliava, gimusi ir augusi ji yra Rusijoje, o turnyro organizatoriai prasidėjus brutaliam karui Ukrainoje į pirmenybes patekti užvėrė duris šalių agresorių – Rusijos bei Baltarusijos – atstovams.
Elena Rybakina
Elena Rybakina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1999 metais Maskvoje gimusi ir visą savo vaikystę ten praleidusi Elena Rybakina nesulaukė savo gimtosios šalies pripažinimo ankstyvaisiais karjeros metais ir 2018 m. priėmė finansiškai kur kas patrauklesnį Kazachstano pasiūlymą.

Rusijos paso atsisakiusi tenisininkė varžosi po Kazachstano vėliava ir jau ne vieną sezoną gina šios šalies garbę komandinėse varžybose, tačiau 23-ejų jaunuolės gyvenamoji vieta yra nurodyta Maskva, rusai yra ir abu jos tėvai, tad natūralu, kad Vimbldone buvo susilaukta ir klausimų apie Vladimiro Putino vykdomą genocidą Ukrainoje.

„Scanpix“ nuotr./Elena Rybakina
„Scanpix“ nuotr./Elena Rybakina

Visgi nuo klausimų apie savo požiūrį į karą E.Rybakina sugebėdavo išsisukti.

Po finalo įvykusioje spaudos konferencijoje žurnalistas paklausė, ar tenisininkė smerkia Rusijos karinius veiksmus Ukrainoje.

„Atsiprašau, bet mano anglų kalba nėra pati geriausia. Aš nesupratau antrosios klausimo dalies, tačiau iš savo pusės galiu pasakyti tik tiek, kad reprezentuoju Kazachstaną, aš nepasirinkau kur gimti. Kazachstanas manimi patikėjo, palaikė mane, šiandien mačiau daug vėliavų korte, tad tikrai nežinau, kaip atsakyti į šitą klausimą“, – žvilgčiodama į moderatorę kalbėjo čempionė.

Prieš keletą dienų tenisininkės taip pat buvo paklausta, ar širdyje ji vis dar jaučiasi rusė?

„Nesuprantu, ką turite omenyje klausdami ar vis dar jaučiuosi. Aš žaidžiu tenisą. Labai užjaučiu žaidėjus, kurie dėl draudimo negalėjo čia atvykti. Visi nori kovoti dėl pergalių. Jie nepasirenka, kur yra gimę. Tikiuosi, kad kitais metais viskas grįš į įprastas vėžes“, – ankstesniuose interviu minėjo Rybakina, pridėdama, kad nori, jog karas kuo greičiau baigtųsi.

Teniso pasaulis jau spėjo nusistebėti Kazachstano atstovės absoliučia vidine ramybe, kuri ypatingai jautėsi sužaidus paskutinį tašką Vimbldono finale. Aistruoliai yra įpratę matyti iš džiaugsmo šokinėjančius ar verkiančius tenisininkus, tačiau E.Rybakina išliko ištikima sau ir išspaudė tik kuklią šypsenėlę savo komandai.

Turnyro nugalėtoją emocijos galiausiai užplūdo sulaukus klausimo, kokia turėtų būti jos tėvelių reakcija į šį nepakartojamą tenisininkė žygį Vimbldone.

„Tikriausiai jie turėtų manimi labai didžiuotis, – su ašaromis akyse dėstė Rybakina, netrukus ir stipriai pralinksminusi žurnalistus. – Juk jūs norėjote pamatyti emocijų! Per ilgai jas laikiau savyje.“

Pirmąja Kazachstano tenisininke, laimėjusia „Didžiojo kirčio“ titulą tapusios E.Rybakinos triumfas Vimbldone bus įvertintas net 2 milijonais svarų (~2,36 mln. eurų).

Tai vos trečiasis tenisininkės karjeros titulas WTA ture.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas