2020 03 12

Spragą tvarkaraštyje užkamšys atnaujintas „Challenger“ turnyras Fynikse

Atšaukus prestižinį „Masters“ serijos teniso turnyrą Indian Velse, teniso bendruomenė socialiniuose tinkluose vis dar nuogąstauja dėl artimiausios ateities ir kitų turnyrų likimo. Visgi panašu, kad artimiausiu metu žiūrovai galės mėgautis aukšto lygio tenisininkų pasirodymais patobulintame ATP „Challenger“ serijos turnyre Fynikse, Arizonoje.
„Arizona Tennis Classic“ turnyras
„Arizona Tennis Classic“ turnyras / ATP nuotr.

„Arizona Tennis Classic“ turnyras, kurio prizinį fondą sudaro kiek daugiau nei 168 tūkstančiai JAV dolerių, jau praėjusiais metais buvo vertinamas kaip vienas stipriausių „Challenger“ serijos turnyrų visame ATP ture.

Turnyras įprastai vyksta praėjus keletui dienų nuo pagrindinių Indian Velso varžybų pradžios, todėl tenisininkai, kurie Kalifornijoje nepasiekia didelių aukštumų (neperžengia pirmojo arba antrojo etapo), patraukia tiesiai į Fyniksą, kad varžydamiesi pajėgiame turnyre geriau pasiruoštų artėjančiam „Miami Open“.

Kadangi dėl sparčiai visame pasaulyje plintančio COVID-19 viruso „BNP Paribas Open“ turnyras buvo atšauktas, kovo 16 dieną startuosiantis „Arizona Tennis Classic“ sulauks papildomo dėmesio tiek iš tenisininkų, tiek iš žiniasklaidos, tiek ir iš aistruolių.

Organizatoriai nepraleido progos „rekonstruoti“ turnyrą ir įdiegti keletą svarbių naujovių – padidinti dalyvauti galinčių žaidėjų skaičių ir žiūrimumą, o taip pat prailginti ir patį turnyrą.

Trečiadienio pavakarę buvo pranešta, kad „Arizona Tennis Classic“ prasidės diena anksčiau – sekmadienį. Vietoj 48 tenisininkų, kurie įprastai dalyvauja „Challenger“ turnyruose, Fynikse prie starto linijos išsirikiuos net 56 (41 – pagal reitingą iš išankstinio užsirašiusių žaidėjų sąrašo, 6 – vardiniai kvietimai, 4 – įveikę atranką, papildomi 5 – naujai užsirašę pagal reitingą).

Kvalifikaciją taip pat sudarys nebe keturi, o aštuoni žaidėjai.

Įdomu ir tai, kad pagrindiniu turnyro transliuotoju tapo „Tennis Channel“, kuris įprastai transliuoja ir daugybę ATP turo dvikovų. Kanalas, kurį užsiprenumeruoti gali kiekvienas norintysis, nuo pirmadienio iki sekmadienio iš viso parodys apie 60 valandų teniso tiesiogiai iš Fynikso.

Visų „Challenger“ turnyrų tiesiogines transliacijas nemokamai galima stebėti ir per ATPChallengerTour.com puslapį.

tennis-tourtalk.com nuotr./„Arizona Tennis Classic“ turnyras
tennis-tourtalk.com nuotr./„Arizona Tennis Classic“ turnyras

Apie dalyvavimą Fynikse kiek anksčiau jau spėjo pranešti būrys pirmojo šimtuko tenisininkų: Johnas Millmanas (ATP-43), Miomiras Kečmanovičius (ATP-47), Richardas Gasquet (ATP-50), Gillesas Simonas (ATP-54), Steve'as Johnsonas (ATP-63), Jannikas Sinneris (ATP-73) bei Frances Tiafoe (ATP-82).

Visgi yra neabejojama, kad prie šios kompanijos prisijungs ir dar daugiau garsių pavardžių. Kai kurioms iš jų gali būti suteikti ir vardiniai kvietimai.

Įdomu tai, kad beveik lygiai prieš metus patį pirmąjį „Arizona Tennis Classic“ turnyrą laimėjo italas Matteo Berrettini (ATP-8), šiuo metu esantis pirmajame ATP dešimtuke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento