Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 31

Staigmenos Paryžiuje tęsiasi: tobulai žaidęs kroatas sutriuškino antrą pasaulio raketę

Atsukęs laikrodį atgal ir savo geriausius laikus prisiminęs Marinas Čiličius (ATP-23) sukūrė dar vieną staigmeną „Roland Garros“ aštuntfinalyje ir iš pirmenybių išspyrė antrą geriausią planetos tenisininką.
Marinas Čiličius
Marinas Čiličius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vėlyvą pirmadienio vakarą Paryžiuje 33-ejų kroatas rezultatu 6:2, 6:3, 6:2 sutriuškino Daniilą Medvedevą (ATP-2) ir iškovojo paskutinį aštuntą kelialapį į „Roland Garros“ čempionato ketvirtfinalį.

Iki šiol pagal prognozes klostęsis vyrų vienetų turnyras pradėjo braškėti būtent vakar – iš pradžių labai netikėtą pralaimėjimą patyrė pagrindinis favoritas pasiekti finalą Stefanos Tsitsipas (ATP-4), o netrukus kartu su graiku lagaminus namo yra priverstas krautis ir „US Open“ čempionas iš Rusijos.

„Tai buvo absoliučiai nuostabus mačas nuo pirmojo taško iki paskutinio. Mėgavausi atmosfera, mėgavausi žaidimu vakarinėje programoje. Žaidžiau neįtikėtiną tenisą – vienas iš geriausių pasirodymų mano karjeroje, jei kalbėtume apie stabilumą nuo pradžios iki pabaigos“, – po pergalės džiūgavo Čiličius.

Atvirųjų Prancūzijos pirmenybių ketvirtfinalį kroatas pasiekia trečią kartą savo karjeroje (2017-2018 m.). Nuo 2018-ųjų, kuomet M.Čiličius pasiekė tris iš keturių ketvirtfinalių „Didžiojo kirčio“ turnyruose, tai jam pirmasis sugrįžimas į šį etapą.

Būtent 2018 metų viduryje Kroatijos teniso atstovas patyrė milžinišką įtaką jo karjerai turėjusį pralaimėjimą argentiniečiui Guido Pellai, kuomet Vimbldone iššvaistė dviejų setų pranašumą. 2019 ir 2020 m. tenisininkui buvo labai sunkūs ir tik praėjusiame sezone aukštaūgis vėl pradėjo demonstruoti atsigavimo ženklus.

Priminsime, kad 2014 m. M.Čiličius sensacingai laimėjo „US Open“ turnyrą ir yra buvusi trečioji pasaulio raketė.

Viso aštuntfinalio susitikimo metu dominavęs tenisininkas laimėjo net 90 proc. kamuoliukų pirmaisiais padavimais ir oponentui nesuteikė nė vieno break point'o.

„Buvau maloniai nustebintas visais M.Čiličiaus žaidimo aspektais. Būtent jis buvo tas, kuris nuolatos diktavo žaidimą. Kroatas žaidė be gailesčio ir D.Medvedevui nesuteikė net mažiausio šanso sugrįžti į žaidimą. Jis sužaidė tobulai“, – žavėjosi „Eurosport“ kanalo teniso ekspertas Timas Henmanas.

Ketvirtfinalyje kroato oponentu bus kitas Rusijos atstovas Andrejus Rublevas (ATP-7), kuris aštuntfinalyje sužaidė tik du pilnus setus.

Rusas pirmavo 1:6, 6:4, 2:0, kuomet baltą vėliavą iškėlė kelio skausmus jautęs italas Jannikas Sinneris (ATP-12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas