Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 02 28

Stebuklingai išsigelbėjęs N.Džokovičius pratęsė įspūdingą nepralaimėtų mačų G.Monfilsui seriją

Gaelis Monfilsas (ATP-9) triskart buvo per tašką nuo pirmosios pergalės per 17 bandymų prieš Novaką Džokovičių (ATP-1), tačiau prancūzo košmaras dvikovose prieš stipriausią planetos žaidėją tęsiasi.
Gaelis Monfilsas ir Novakas Džokovičius
Gaelis Monfilsas ir Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dramatiškame antrajame „Dubai Duty Free Tennis Championships“ turnyro pusfinalyje Serbijos teniso titanas 2:6, 7:6(8), 6:1 palaužė įspūdingą formą pastaruoju metu demonstravusį prancūzą.

Iš tiesų, abu tenisininkai šiuo metu žaidė nesustabdomai: N.Džokovičius 2020 metais toliau išlieka nepralaimėjęs (17 pergalių vienetuose ir abi dvejetuose), o G.Monfilsas iki šio mačo buvo laimėjęs net 12 dvikovų paeiliui.

33-ejų metų amžiaus vienas atletiškiausių ATP turo žaidėjų užtikrintai laimėjo pirmąjį setą ir buvo labai arti pergalės antrajame.

La Monf iš karto laimėjo oponento padavimus, tačiau susikurtos persvaros išlaikyti nesugebėjo. Setui persiritus į antrąją pusę situaciją jau kontroliavo serbas, tačiau 10-ajame ir 12-ajame geimuose paduodant varžovui jam nepavyko išnaudoti penkių set point'ų.

Pratęsimas buvo neįprastas. Abiems tenisininkams nepavyko laimėti kamuoliukų paduodant, tačiau užtikrinčiau sužaidęs G.Monfilsas išsiveržė į priekį 6:3.

Visgi tris match point'us iššvaisčiusiam prancūzui laimėti lemta nebuvo – Nolė išsigelbėjo antrajame ir pademonstravo savo klasę trečiajame, pratęsdamas triuškinantį skirtumą tarpusavio mačuose iki 17:0.

Įskaitant ir pergales praėjusių metų Daviso taurėje, serbas septintą kartą savo karjeroje ATP ture laimėjo bent 20 mačų iš eilės. Daugiausiai – net 43 kartus iš eilės – jis laimėjo 2010-2011 metų sezone.

Didžiajame „Dubai Duty Free Tennis Championships“ finale susigrums dvi pirmosios turnyro raketės – N.Džokovičius ir graikas Stefanos Tsitsipas. Tarpusavio susitikimuose šiuo metu vyrauja lygybė – 2:2.

VIDEO: „Dubai Duty Free Tennis Championships“ pusfinalių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas