Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 09

Stiprus ėjimas: atšauktas prestižinis Indian Velso turnyras, kuriam jau ruošėsi ir R.Berankis

Teniso pasaulis šokiruotas – dėl plintančio koronaviruso grėsmės nuspręsta atšaukti prestižinį vyrų ir moterų Indian Velso teniso turnyrą.
Indian Velso turnyras – atšauktas
Indian Velso turnyras – atšauktas / „Scanpix“ nuotr.

Dar savaitgalį Teniso profesionalų asociacija (ATP) kartu su Moterų teniso asociacija (WTA) išleido pranešimą, kuriame skelbtos rekomendacijos tenisininkams dėl koronaviruso grėsmės.

Jos turėjo įsigalioti būtent nuo Indian Velso turnyro, tačiau nepraėjus nė 24 valandoms nuspręsta prestižinį turnyrą atšaukti.

Kalifornijoje vykstančio turnyro sąlygas įvertinę ekspertai pripažino, kad rizika rengti tokio masto varžybas esant tokiai pavojingai situacijai yra per didelė.

„Esame pasiruošę turnyrą surengti kitu metu. Bandysime ieškoti išeičių iš šios situacijos“, – tikino turnyro direktorius Tommy Haasas.

Indian Velso turnyro kovos turėjo prasidėti jau šiandien. Jos būtų pasibaigusios kovo 22-ąją.

Turnyrą kasmet aplanko apie 400 tūkst. žiūrovų – tai yra pagrindinis teniso gerbėjų traukos objektas vakarinėje JAV pakrantėje, mat turnyras vyksta vos per 200 km nuo Los Andželo nutolusioje vietovėje.

Indian Velso turnyre šiemet turėjo dalyvauti ir Ričardas Berankis, kuriam tai būtų penktasis vizitas prestižiniame „Masters“ serijos turnyre. Lietuvis dukart Indian Velse buvo nužengęs iki antrojo etapo – tą jis padarė 2011 ir 2019 metais.

R.Berankis, praėjusią savaitę kovojęs Meksikoje vykusiame „Abierto GNP Seguros“ turnyre, jau buvo nuvykęs į Indian Velsą, kur ruošėsi prieš turnyro startą.

„Instagram“ nuotr./Ričardas Berankis ruošėsi kovoms Indian Velse
„Instagram“ nuotr./Ričardas Berankis ruošėsi kovoms Indian Velse

Kalifornijos valstijoje rengiamame turnyre turėjo dalyvauti ir visa teniso pasaulio grietinėlė – Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis, Dominicas Thiemas ir kiti.

Paaiškėjus žiniai apie atšauktą turnyrą, į ją sureagavo nemaža dalis žymiausių teniso atstovų. Kai kurie netikėtą naujieną sutiko su liūdesiu, bet suprasdami susiklosčiusią padėtį, o kiti negalėjo suvokti tokio sprendimo.

„Jau tikriausiai girdėjote naujienas – Indian Velsas atšauktas. Esame čia ir sprendžiame, ką daryti toliau. Liūdna dėl to, kas vyksta visame pasaulyje. Tikiuosi, kad autoritetingi asmenys greitai ras sprendimus. Likite sveiki ir saugūs“, – tviteryje rašė R.Nadalis.

„Neatrodo gerai, kai Indian Velso turnyras atšauktas dėl vieno patvirtinto koronaviruso atvejo Coachella slėnyje. Browardo regionas, kuriame turi vykti „Miami Open“ turnyras, turi daugiau patvirtintų ligos atvejų. Monte Karlas ribojasi su Italija, kuri šiuo metu yra karantine. Romos „Masters“ turnyras? „French Open“? Vimbldonas?!!!“, – tviteryje nerimą išreiškė Jamie Murray.

Daugelis žaidėjų taip pat piktinosi, kad sprendimas buvo priimtas apie tai nepranešus iš anksto. Belgė Kirsten Flipkens stebėjosi, kad WTA nesušaukė žaidėjų susirinkimo, o rumunė Sorana Cirstea stebėjosi, kad svarbią naujieną sužinojo tik skaitydama pranešimus „Twitter“ socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas