Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 29

„Stop“: į turnyrą vykusiai Rusijos tenisininkei neleista patekti į Čekiją

Neįvardijama Rusijos tenisininkė buvo neįleista į Čekiją prieš netrukus prasidėsiantį moterų teniso turnyrą „WTA Prague Open“.
Teniso kamuoliukai
Teniso kamuoliukai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Naujas Čekijos vyriausybės nurodymas užkirto kelią sportininkams iš Rusijos arba Baltarusijos dalyvauti bet kokiose varžybose Čekijoje.

Nepaisant to, kelios rusės ir baltarusės vylėsi varžytis Prahoje su neutralių atlečių statusu.

Tačiau į šalį neįsileidus vienos tenisininkės, turnyro organizatoriai nurodė ir kitoms sportininkės, kad šios nekeliautų į Čekiją.

„Turnyro organizatoriai gerbia dabartinę šalies vadovų poziciją. Nesitikime, kad Rusijos arba Baltarusijos pilietybės turinčios tenisininkės galės žaisti turnyre esant dabartinei situacijai“, – teigė Prahos turnyro direktorius Miroslavas Maly.

Moterų teniso asociacija (WTA) reaguodama į šią situaciją teigė, kad „tęs situacijos vertinimą, atsižvelgdama ir į svarbius ir kompleksinius geopolitinius klausimus. WTA taisyklės nurodo, kad visoms žaidėjoms turi būti leidžiama dalyvauti turnyruose, be jokios diskriminacijos.“

Praėjusią savaitę panašus įvykis nutiko ir Lenkijoje, kai rusei Verai Zvonariovai nebuvo leista patekti į šią šalį prieš „Warsaw Open“ turnyrą.

Lietuvoje tokie sprendimai dar nepriimti. Šių metų pradžioje vykstant keletas rusų ir baltarusių buvo atvykę į žemesnio rango teniso turnyrus Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas