Sportas gyvai

Štutgarte – pirmasis britų teniso talento J.Draperio karjeros titulas

Neabejotinai perspektyviausias Didžiosios Britanijos teniso talentas Jackas Draperis (ATP-40) pirmą kartą karjeroje tapo ATP turnyro čempionu.
Jackas Draperis
Jackas Draperis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Štutgarte (Vokietija) vykusių ATP 250 serijos pirmenybių „BOSS OPEN“ finale 22-ejų britas panaikino seto deficitą ir 3:6, 7:6(5), 6:4 palaužė šių kortų karalių Matteo Berrettinį (ATP-95) iš Italijos.

Pastarajam šiame turnyre tai buvo tik antrasis karjeros pralaimėjimas per 15 mačų. Pirmenybių Štutgarte čempionus jis tapo tiek 2019, tiek ir 2022 metais.

Savo ruožtu jaunajam J.Draperiui tai apskritai pirmasis trofėjus ATP ture. Iki šiol jis buvo pralaimėjęs abu žaistus finalus Sofijoje (2023 m.) bei Adelaidėje (2024 m.).

Praėjusiais metais britas apskritai turėjo praleisti visą žolės sezoną dėl peties traumos, o ATP reitinge smuko net į 123 poziciją.

Visgi dabar užsidirbęs kiek daugiau nei 111 tūkst. JAV dolerių ir 250 ATP reitingo taškų J.Draperis pakils į rekordinę 30 vietą bei taps pirmąja šalies rakete.

Fiksuodamas šį pasiekimą 22 metų ir 178 dienų amžiaus britas taps jauniausiu Nr.1 savo šalyje po legendinio Andy Murray (2009 m.). Maža to, neįtraukiant Andy britai ATP čempiono ant žolės neturėjo net 21 metus.

M.Berrettinio pasirodymas Štutgarte bus įvertintas 65 tūkst. JAV dolerių ir 165 ATP reitingo taškais, kurie tenisininką kilstels į 65 poziciją.

Dėl traumų Italijos atstovas šiemet sužaidė tik penkiuose turnyruose, tačiau rezultatai kalba patys už save – net trijuose iš jų buvo pasiekti finalai, o Marakeše (Marokas) – ir čempiono titulas.

J.Draperis kitą savaitę varžysis ATP 500 serijos turnyre Londone, o M.Berrettinis pasuks į tokios pat vertės pirmenybes Halėje (Vokietija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius