Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 07

Štutgarte prasidėjo žolės sezonas – pirmąjį etapą įveikė A.Murray ir N.Kyrgiosas

2022-ieji tenise persirito į antrą pusę, o grunto dangą pakeitė žolė, kurios sezono pradžią žymi Štutgarte (Vokietija) startavęs „BOSS Open“ turnyras, priskiriamas ATP 250 kategorijai.
Andy Murray
Andy Murray / „Scanpix“ nuotr.

Antrąją turnyro dieną centriniame korte pasirodė ir žaidimo ant žolės ekspertas bei dviejų Vimbldono čempiono titulų savininkas Andy Murray (ATP-68). Škotas užtikrintai 6:4, 6:3 susitvarkė su australu Christopheriu O'Connellu (ATP-116) ir pateko į varžybų aštuntfinalį.

Pirmą kartą Štutgarte dalyvaujančiam 35-erių tenisininkui prireikė laiko apšilti kojas – susitikimą jis pradėjo trimis pralaimėtais geimais, bet greitai perėmė iniciatyvą ir šventė pergalę.

Ant žolės dangos A.Murray per savo karjerą yra iškovojęs net 111 pergalių ir patyręs tik 23 pralaimėjimus.

„Roland Garros“ turnyre nedalyvauti nusprendęs buvęs geriausias pasaulio žaidėjas savo žolės sezoną atidarė jau praėjusią savaitę „Challenger“ turnyre Surbitone, tačiau ten suklupo pusfinalyje prieš Denisą Kudlą (ATP-77).

Pastarasis galėjo tapti A.Murray varžovu ir antrajame etape Štutgarte, tačiau amerikietis 6:7(3), 5:7 nesulaikė Alexanderio Bubliko (ATP-42).

Ant žolės kaip žuvis vandenyje jaučiasi ir Nickas Kyrgiosas (ATP-78). Australas 7:6(3), 6:3 susitvarkė su čeku Jiri Lehečka (ATP-79).

Solidžiai sezoną ant kietos dangos pradėjęs Australijos teniso šoumenas praleido grunto sezoną Europoje, kadangi nemėgsta šios dangos ir mieliau nusprendė sugrįžti į gimtinę ir pasiruošti žaidimui ant žolės.

Vimbldono ketvirtfinalį būdamas vos 19-os metų pasiekęs ir Rafaelį Nadalį tuomet pamokęs N.Kyrgiosas dvikovą užbaigė išradingu padavimu tarp kojų.

Kitame etape jis greičiausiai žais prieš kartvelą Nikolozą Bašilašvilį (ATP-26), kuris 7:5, 4:2 pirmauja prieš Lorenzo Musettį (ATP-57), tačiau mačas buvo sustabdytas dėl lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas