Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 30

Su neutraliu statusu laimėjusi A.Sabalenka: „Visi vis tiek žino, kad aš baltarusė“

„Australian Open“ moterų vienetų turnyrą laimėjusi Aryna Sabalenka (WTA-2) tapo pirmąja teniso čempione, tai padariusia su neutraliu statusu, tačiau pačios tenisininkės teigimu, jai tai didelės įtakos neturi.
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus jau beveik metams nuo Rusijos, kurią visokeriopai remia Baltarusija, įsiveržimo į Ukrainą, viskas, ką ATP ir WTA turai per šį laikotarpį padarė, tai tik įvedė „neutralų statusą“ tenisininkams iš Rusijos ir Baltarusijos.

Tai reiškia, kad šalių agresorių atstovai ir toliau gali nevaržomi rungtyniauti individualiuose tarptautiniuose turnyruose po neutralia vėliava.

Viena iš jų – Aryna Sabalenka – šeštadienį „Australian Open“ finale 4:6, 6:3, 6:4 palaužė Jeleną Rybakiną ir iškovojo pirmąjį karjeros „Grand Slam“ trofėjų.

24-erių tenisininkei buvo įteikta nuostabi čempionės taurė, ant kurios buvo išgraviruota jos vardas ir pavardė, tačiau trūko gimtosios šalies, kuri įprastai taip pat atsiduria ant trofėjaus.

Paklausta apie tai spaudos konferencijoje baltarusė pabrėžė, kad jai didelės įtakos tai nedaro.

„Visi vis tiek žino, kad esu baltarusė. Tik tiek. Ar mano laimėjimas bus skambus gimtinėje? Manau, kad taip – tautiečiai didžiuosis manimi. Tačiau greičiausiai grįšiu į Majamį, ten aš gyvenu“, – situaciją komentavo čempionė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka

Praėjęs sezonas A.Sabalenkai buvo permainingas ir kupinas iššūkių. Įspūdingą puolamąjį tenisą demonstruojanti baltarusė buvo praradusi vieną pagrindinių savo ginklų – padavimą, o į pagalbą pasitelkė psichologą ir biomechaniką, kuris pataisė tenisininkės padavimo techniką.

„Kalbant atvirai – dabar džiaugiuosi, kad praėjusiais metais patyriau tuos visus pralaimėjimus. Dabar galiu būti visai kita tenisininke ir kita Aryna. Po visų iššūkių šiuo metu pačiu procesu mėgaujuosi tik dar labiau. Man to reikėjo. Tai buvo tarsi pasiruošimas ateičiai“, – kalbėjo ji.

„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka
„Scanpix“ nuotr./Aryna Sabalenka

24-erių tenisininkė pripažino, kad šis titulas iš gražiausių gyvenimo akimirkų viršūnės neišstums dienos, kuomet A.Sabalenka susipažino su savo širdies draugu.

Dėliodamasi mintis apie pergalės šventimą, antroji planetos raketė titulą pažymės leisdama sau pasimėgauti įvairiausiais skanėstais – saldumynais bei picomis.

„Valgysiu viską, ko negalėjau suvalgyti per pastarąsias keletą savaičių“, – šmaikštavo A.Sabalenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas