Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 27

Su teniso žvaigždėmis dirbęs treneris diskvalifikuotas dėl sutartų mačų

Žymus Nyderlandų teniso specialistas Maxas Wendersas dėl dalyvavimo iš anksto sutartose varžybose gavo net 12 metų diskvalifikaciją.
Tenisas
Tenisas / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė už sąžiningumą tenise kovojanti organizacija 26-erių treneriui paskyrė net 12 metų diskvalifikacijos bausmę už nešvarius su lažybomis susijusius darbelius.

Maxas Wendersas pripažino, kad buvo įsipainiojęs į manipuliaciją rezultatais, taip pat sunaikino susijusius įkalčius bei apie nusikaltimus nepranešė su tuo kovojančioms institucijoms.

Teniso pasaulyje tai itin retas atvejis, kai diskvalifikacijos už sutartus mačus sulaukia treneris. Dažniausiai epicentre atsiduria patys tenisininkai arba arbitrai.

Strategas iš Nyderlandų kurį laiką dirbo su Baltijos šalių atstovėmis – Jelena Ostapenko (WTA-17) iš Latvijos, Anett Kontaveit (WTA-2) iš Estijos.

Paskutine M.Wenderso auklėtine yra įvardijama jo tautietė Demi Schuurs, kuri užima itin aukštą 18-ąją poziciją WTA dvejetų reitinge.

Treneris, taip pat sulaukęs ir 12 tūkstančių JAV dolerių baudos, ankščiau puoselėjo šiltus jausmus 23-ejų amerikietei, buvusiai ketvirtajai pasaulio raketei ir 2020 metų „Australian Open“ čempionei Sofiai Kenin (WTA-419).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas