Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 11

Sunki pradžia: Novakas Džokovičius Romoje turėjo paplušėti

Po antrojo seto aštuntojo geimo centriniame korte pasigirdo demonstratyvus Novako Džokovičiaus riaumojimas. Romoje nugalėtojo titulą ginantis geriausias pasaulio tenisininkas „Internazionali BNL d’Italia“ turnyrą pradėjo labai sunkia pergale. Tiesa, prie to prisidėjo ir Stephane’as Robertas, kurio, tiesą sakant, keisti smūgiai kartais ironiškai nusišypsoti priversdavo ne tik pirmąją pasaulio raketę, bet ir patį prancūzą. Vis dėlto 28-erių metų serbui abiejų setų pabaigose pavyko susigriebti ir Romos “Masters” turnyrą pradėti pergale 7:5, 7:5.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pirma tenisininkų tarpusavio dvikova, kurioje N.Džokovičius padarė 14 neišprovokuotų klaidų, atliko 16 smūgių be atsako, o paduodamas pirmu mėginimu laimėjo 70 proc. taškų.

Romoje geriausias pasaulio tenisininkas per visą savo karjerą yra iškovojęs keturis titulus, o šiemet čia gina nugalėtojo titulą.

Į Italijos sostinę pirmoji pasaulio raketė atvyko po praeitą savaitę Madride iškovoto rekordinio – 29-o – „Masters“ serijos titulo.

Antrame „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro etape varžovą sunkiai įveikęs geriausias pasaulio tenisininkas užsitikrino 90 ATP reitingo taškų ir 46,7 tūkst. eurų, o kitame etape raketes surems su brazilu Thomazu Bellucci, kuris 6:4, 6:3 nugalėjo prancūzą Nicolasą Mahut.

Pirmame sete tiek N.Džokovičius, tiek 35-erių metų S.Robert’as užtikrintai atliko savo padavimus, tačiau dvyliktame geime N.Džokovičiui pavyko pakelti kartelę ir pasiglemžti pirmą dvikovs dalį.

Antrojo seto trečiame geime 103-ią vietą ATP reitinge užimantis prancūzas pirmąją pasaulio raketę apipylė šaltu dušu ir jau netrukus pirmavo 4:2. Vis dėlto N.Džokovičius ir vėl susigriebė ir laimėjęs penkis iš kitų šešių geimų savo kampaniją Romoje pradėjo pergale.

Kur kas lengviau antrasis „Internazionali BNL d’Italia“ etapas susiklostė trečiajai pasaulio raketei Andy Murray, kuris 6:3, 6:3 nugalėjo po kvalifikacijos į pagrindinį turnyrą papuolusį Michailą Kukuškiną. Dėl vietos aštuntfinalyje 28-erių metų britas kovos su Roberto Bautista Aguto ir prancūzo Jeremy Chardy poros nugalėtoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas