Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 14

Sunkus maestro startas ant žolės: R.Federeris palaužė baltarusio pasipriešinimą

Žolės sezoną pradėjęs Rogeris Federeris (ATP-8) jau pirmajame mače sulaukė rimto pasipriešinimo. Šveicaras tik po įnirtingos kovos 7:6(4), 7:5 palaužė baltarusį Ilją Ivašką (ATP-90) ir sėkmingai pradėjo Halėje (Vokietija) vykstantį „ATP 500“ serijos turnyrą.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Atkakliame mūšyje abu žaidėjai puikiai gynėsi nuo varžovų atakų paduodami kamuoliuką, o per visą pirmąjį setą vienintelius du break-pointus turėjo I.Ivaška. Tiesa, baltarusiui jais pasinaudoti nepavyko ir tenisininkams teko žaisti pratęsimą.

Jo metu R.Federeris šovė į priekį pabėgdamas net 6:1 ir užsidirbdamas keturis set-pointus. Nors pirmųjų trijų šveicarui išnaudoti nepavyko, ketvirtuoju bandymu jam pavyko užbaigti setą.

Antrasis setas klostėsi pagal panašų scenarijų ir atrodė, kad tenisininkams vėl teks žaisti tie-breaką, bet svarbiausiu metu R.Federeris susiėmė, pirmąsyk laimėjo I.Ivaškos padavimus bei išplėšė labai sunkią pergalę per beveik 2 valandas trukusį mačą.

„Esu labai laimingas ir gerai nusiteikęs, nors, žinoma, galėjau žaisti ir geriau“, – po pergalės kalbėjo Rogeris.

Antrajame rate jo lauks akistata su kanadiečiu Felixu Augeriu-Alliasime'u (ATP-21) arba lenku Hubertu Hurkaczu (ATP-17).

Halėje rungtyniauja ir Ričardas Berankis (ATP-84) – atranką įveikęs lietuvis rytoj vidurdienį pradės mačą su japonu Kei Nishikori (ATP-57).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito