Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 23

Supertalentas: graiko pergalių seriją nutraukęs C.Alcarazas debiutuos 10-tuke

Ispanijos teniso ateitis Carlosas Alcarazas (ATP-11) įsirašė dar vieną įspūdingą pergalę 2022 metais ir pasiekė ATP 500 serijos turnyro „Barcelona Open Banc Sabadell“ pusfinalį.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.

Barselonoje vykstančio turnyro ant grunto ketvirtfinalyje C.Alcarazas po trijų setų kovos 6:4, 5:7, 6:2 nugalėjo pirmą varžybų raketę Stefanos Tsitsipą (ATP-5).

Graikijos teniso superžvaigždė į Barseloną atvyko po sėkmingos viešnagės Monake, kur antrus metus iš eilės triumfavo „Masters“ serijos turnyre.

Iki šio ketvirtfinalio 23-ejų graikas buvo laimėjęs net septynis mačus paeiliui, tačiau atsitrenkė į beveik penkiais metais jaunesnio ispano sieną.

Atrodė, kad pirmojo seto pabaigoje įsibėgėjusio C.Alcarazo sustabdyti neįmanoma, o sportinio pykčio jam pridėjo ir ne pats „švariausias“ varžovo žaidimas. Nebeturint jokių šansų ištraukti pirmojo seto S.Tsitsipas žaibišku greičiu paleido kamuoliuką tiesiai į oponentą, susilaukdamas ne tik pikto žvilgsnio iš jaunuolio, bet ir garsių švilpimų iš publikos.

Kortų šeimininkas antroje partijoje pirmavo 4:1 ir padavinėjo, tačiau pradėjo daug klysti ir leido graikui sugrįžti į žaidimą.

Visgi trečiajame sete dar kartą solidžiau startavęs ispanas antrą sykį oponentui dovanėlių nedovanojo ir iškovojo jau trečią pergalę iš tiek pat galimų prieš S.Tsitsipą.

Pergalė ketvirtfinalyje ir brito Camerono Norrie pralaimėjimas reiškia, kad jau šį pirmadienį C.Alcarazas pirmą kartą savo karjeroje debiutuos pirmajame ATP reitingo dešimtuke.

Sutapimas tai ar ne, tačiau lygiai prieš 17 metų Ispanijos teniso legenda Rafaelis Nadalis laimėjo ATP turnyrą Barselonoje ir taip pat pirmą kartą būdamas 18-os žengė tarp dešimties stipriausių planetos žaidėjų.

„Manau, kad įveikiau turnyro favoritą. Žaidžiu neįtikėtiname lygyje ir manau, kad esu pasiruošęs iškovoti titulą“, – po mačo nesidrovėjo Alcarazas.

Pusfinalyje jo varžovu bus australas Alexas De Minauras (ATP-25), rezultatu 6:3, 5:7, 6:1 pranokęs C.Norrie (ATP-10).

Savo žygį Barselonoje tęsia ir dar vienas aistruolių numylėtinis Pablo Carreno Busta (ATP-19). Ispanas sieks vietos finale mūšyje prieš argentinietį Diego Schwartzmaną (ATP-15).

Ketvirtfinalyje Pablo netikėtai eliminavo antrą turnyro raketę norvegą Casperą Ruudą (ATP-7), o D.Schwartzmanas susitvarkė su kanadiečiu Felixu Auger-Aliassime'u.

Penktadienį tenisininkams teko žaisti net po du susitikimus, kadangi iki tol Barseloną skalavo stiprus lietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas