Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 19

Svajonių debiutas – perspektyvus amerikietis pašalino antrą turnyro raketę

JAV tenisininkas Jensonas Brooksby (ATP-39) jau prasimušė tarp 40-ies geriausių planetos tenisininkų bei žaidė trijuose ATP finaluose, tačiau šiemet tik pirmą kartą savo karjeroje sudalyvavo „Australian Open“ pirmenybėse.
Jensonas Brooksby ir Casperas Ruudas
Jensonas Brooksby ir Casperas Ruudas / „Scanpix“ nuotr.

Nors atvirosiose Australijos pirmenybėse perspektyvus 22-ejų metų tenisininkas peržengė tik pirmuosius du barjerus, amerikiečio debiutą Melburne jau galima vadinti svajonių.

Antrajame vyrų vienetų turnyro etape J.Brooksby pateikė milžinišką sensaciją ir 6:3, 7:5, 6:7(4), 6:2 sugebėjo patiesti vieną favoritų, antrą pagal skirstymą žaidėją Casperą Ruudą (ATP-3) iš Norvegijos.

Pirmuose dviejuose setuose dominavęs amerikietis buvo labai arti pergalės sausu rezultatu 3:0, tačiau trečioje partijoje įsigudrino iššvaistyti deficitą 5:2 bei net tris match point'us paduodant.

Visgi jau nuo pat ketvirtojo seto starto J.Brooksby paliko blogas emocijas nuošalėje ir susigrąžino pranašumą, kurio antrą kartą iš savo rankų nebepaleido. Tai buvo itin brandus jaunojo tenisininko pasirodymas taktiškai – jis nuolatos atakavo silpnesnį varžovo backhand'ą ir šventė pergalę per 3 valandas ir 55 minutes.

„US Open“ aštuntfinalį ir Vimbldono trečią etapą per savo trumpą profesionalo karjerą jau pasiekęs J.Brooksby Melburne varžosi pirmą kartą. Praėjusiais metais jis taip pat turėjo dalyvauti turnyre, tačiau susirgo COVID-19.

JAV teniso atstovui tai antroji karjeros pergalės prieš TOP 5 oponentą. Kitame etape jo lauks tautietis Tommy Paulas (ATP-35), penkių setų trileryje 6:2, 2:6, 6:7(4), 6:3, 6:4 palaužęs ispaną Alejandro Davidovichių Fokiną (ATP-32).

C.Ruudui šis pralaimėjimas itin skaudus ir dėl to, jog tenisininkas prarado puikią galimybę po turnyro pakilti į pirmą reitingo vietą. Dabar tokį šansą turi tik Stefanos Tsitsipas (ATP-4) arba Novakas Džokovičius (ATP-5).

Per dvi dienas „Australian Open“ vyrų turnyras neteko dviejų aukščiausiai reitinguotų žaidėjų – Rafaelio Nadalio ir C.Ruudo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas