Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 30

Žinute apie įvykius Kosove pasidalijęs N.Džokovičius: „Galbūt ir liksiu nubaustas“

Pergalingai Paryžiuje vykstantį „Roland Garros“ turnyrą pradėjęs vienas geriausių pasaulio tenisininkų Novakas Džokovičius (ATP-3) nusprendė netylėti apie pastarųjų savaičių įvykius Kosove.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Krizė prasidėjo dar balandžio mėnesį, kai Kosovo serbai boikotavo vietos valdžios rinkimus ir leido etniniams albanams perimti vietos tarybų kontrolę, o rinkimuose dalyvavo mažiau nei 4 proc. rinkėjų.

Kosovo šiaurėje etniniai serbai, sudarantys daugumą šioje šalies dalyje, bandė neleisti neseniai išrinktiems etniniams albanams patekti į savivaldybių pastatus. Kosovo policija panaudojo ašarines dujas, kad išsklaidytų minią ir įleistų naujuosius pareigūnus į biurus.

Serbijos teniso legenda Novakas Džokovičius (ATP-3) po sėkmingo starto Prancūzijoje nusprendė pasinaudoti proga ir prieš kamerą išdėstyti savo mintis.

„Kosovas yra Serbijos širdis – baikite smurtą“, – parašė tenisininkas, vėliau plačiau pakomentuodamas visą situaciją.

„Aš nesu politikas ir neturiu ketinimo pradėti politinius debatus, kadangi ši tema yra labai jautri. Man, kaip serbui, visi šie įvykiai yra labai skaudūs. Tai mažiausiai, ką galėjau padaryti. Būdamas viešu žmogumi jaučiu atsakomybę suteikti savo palaikymą visose srityse. Ypatingai būdamas sūnumi tėvo, kuris gimė Kosove. Nežinau, ką ateitis yra paruošusi Serbijos žmonėms ir Kosovui, tačiau tokiu metu svarbu reikšti palaikymą ir demonstruoti vienybę“, – bendraudamas su vietos žiniasklaida dėstė N.Džokovičius.

36-erių tenisininko taip pat buvo paklausta, ar varžybų organizatoriai dar nesusisiekė su Novaku dėl pastarosios žinutės prieš kamerą.

„Kol kas ne. Tikiuosi, kad viskas taip ir liks. Socialiniuose tinkluose girdėjau gandų, kad turėčiau būti nubaustas. Galbūt ir būsiu nubaustas, bet jei reikėtų tai padaryti dar kartą – nesitraukčiau ir padaryčiau. Mano požiūris yra aiškus – aš prieš karą, smurtą ir bet kokio tipo konfliktus.“

Trečiojo „Roland Garros“ titulo per savo karjerą siekiantis N.Džokovičius antrajame etape kausis prieš vengrą Martoną Fucsovicsą (ATP-83).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas