Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 15

Švedijoje – skirtingas favoritų likimas ir dar vienas D.Thiemo žingsnis į priekį

Švedijoje vykstančio ATP 250 kategorijos turnyro „Nordea Open“ ketvirtfinalio nepasiekė net du iš keturių aukščiausiai skirstytų varžybų tenisininkų.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Neabejotinai didžiausia turnyro sensacija buvo užfiksuota trečiadienį. Pastaraisiais sezonais nesustabdoma jėga ant grunto tapęs, o šiemet „Roland Garros“ finalą pasiekęs Casperas Ruudas (ATP-5) atvyko ginti čempiono titulo, tačiau neperžengė jau pirmojo barjero.

Norvegas 4:6, 6:3, 5:7 turėjo pripažinti argentiniečio Francisco Cerundolo (ATP-39) pranašumą.

23-ejų tenisininkui, kuris šiemet žaidžia proveržio sezoną ir jau spėjo pasiekti Majamio „Masters“ pusfinalį, tai buvo pirmoji karjeros pergalė prieš pirmojo dešimtuko atstovą.

C.Ruudas praėjusiame sezone būtent šioje sezono atkarpoje buvo laimėjęs net ATP 250 turnyrus ant grunto, tačiau to pakartoti antrus metus paeiliui negalės. Norvegijos teniso superžvaigždė dabar pasirodys Gštade (Šveicarija) ir Kicbiuhelyje (Austrija).

F.Cerundolo ketvirtfinalyje kausis su rusu Aslanu Karatsevu (ATP-40).

Į ketvirtfinalį prasmuko ir dar vienas šalies agresorės atstovas Andrejus Rubliovas (ATP-8), kuriam pavyko išvengti dar vienos didelės staigmenos turnyre. Rusas 7:5, 4:6, 7:6(2) palaužė argentinietį Federico Coria (ATP-65).

Įdomu tai, kad praėjusiais metais dėl titulo Švedijoje kovoję C.Ruudas ir F.Coria šiemet nepateko net tarp aštuonių stipriausių turnyro žaidėjų.

A.Rubliovui tai buvo pirmoji pergalė ATP ture po 1,5 mėnesio pertraukos. Dėl vietos pusfinalyje jis žais su serbu Laslo Djere (ATP-53).

Visgi daugiausiai dėmesio ir vėl susilaukė atsigavimo ženklus demonstruojantis Dominicas Thiemas (ATP-339). Labai lėtai po sunkios riešo traumos įsivažiavęs austras šiemet pralaimėjo pirmus šešis mačus ATP ture, tačiau šią savaitę jau laimėjo du sykius.

Dar labiau džiugina ne pergalės, bet 28-erių tenisininko žaidimo lygis – ketvirtadienį aštuntfinalyje įspūdingą tenisą demonstravęs „US Open“ čempionas 7:6(5), 3:6, 6:4 iš turnyro išmetė ketvirtą skirstymą turėjusį Roberto Bautistą-Agutą (ATP-20).

„Pergalė prieš E.Ruusuvuorį pirmajame etape suteikė man pasitikėjimo savimi, kad galiu įveikti geriausius planetos tenisininkus, tokius kaip Roberto. Jis visuomet yra labai pajėgus varžovas. Tikėjausi, kad bus labai sunkus ir įtemptas mačas, tačiau laimėjus pirmojo seto tiebreak'ą sau pasakiau – ei, aš galiu laimėti šį susitikimą“, – kalbėjo Thiemas.

Austrijos teniso superžvaigždės, kuri po šio turnyro tikrai sugrįš tarp 300 geriausių pasaulio tenisininkų, ketvirtfinalyje laukia dar vienas intriguojantis išbandymas – šįkart su argentiniečiu Sebastianu Baezu (ATP-34).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas