Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 16

Šviesi Italijos teniso ateitis: jauniai negailestingai baudė pasaulines žvaigždes

Italijos teniso šviesuliai toliau demonstruoja raumenis „Internazionali BNL d'Italia“ turnyre – jau spėjo pašalinti ne tik „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempioną, bet ir šeštąją pasaulio raketę.
Jannikas Sinneris
Jannikas Sinneris / „Scanpix“ nuotr.

Trečiadienio pavakarę 19-metis Jannikas Sinneris (ATP-81) rezultatu 6:1, 6:7(7), 6:2 palaužė trečią skirstymą turnyre turėjusį Stefanos Tsitsipą (ATP-6) ir iškovojo antrą pergalę karjeroje prieš pirmojo dešimtuko atstovą.

Tai galėjo būti kur kas lengvesnis mačas kortų šeimininkui, kuomet jis pirmavo net 6:1, 5:2, tačiau trimis metais vyresnis graikas nesudėjo ginklų ir išsaugojęs du match point'us išplėšė lemiamą partiją.

Visgi jau kuomet atrodė, kad svarstyklės persisvėrė į S.Tsitsipo pusę, jaunasis italas sužaidė labai solidų trečiąjį setą ir šventė pergalę 2 valandų ir 13 minučių kovoje.

Kitame etape J.Sinnerio varžovu bus Grigoras Dimitrovas (ATP-22) arba Yoshihito Nishioka (ATP-50).

Dar įspūdingesnį laimėjimą vėlų antradienio vakarą pasiekė mažai kam žinomas italas Lorenzo Musetti (ATP-249), nugalėjęs trijų „Didžiojo kirčio“ titulų savininką.

18-metis talentas, kuriam tai buvo tik antrasis mačas ATP ture, 6:0, 7:6(2) ant menčių paguldė Staną Wawrinką (ATP-17), kuris šiemet nusprendė nevykti į „US Open“ ir turėjo begalę laiko pasiruošti grunto sezonui.

„Man tai svajonės išsipildymas ir vis dar negaliu atsitokėti, kad pavyko iškovoti pergalę. Stengiuosi tai priimti natūraliai ir žiūrėti, kas nutiks kitame mače“, – kalbėjo priblokštas Musetti.

Patekimas į antrąjį Romos „Masters“ turnyro etapą jaunuoliui garantavo maždaug 57 tūkst. JAV dolerių čekį – ir tai yra tik šiek tiek mažiau, nei visas jo uždarbis per profesionalo karjerą (~69 tūkst. JAV dolerių).

Norėdamas žengti tolyn L.Musetti turės įveikti dar vieną teniso žvaigždę – koronavirusu persirgusį ir sunkią alkūnės traumą praeityje palikusį japoną Kei Nishikorį (ATP-35). Italas yra laikomas nežymiu šio mačo favoritu.

Beje, į antrąjį „Internazionali BNL d'Italia“ etapą pateko net aštuoni italai, o tai – rekordinis skaičius. Trys iš penkių jau turi kelialapius ir į trečiąjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?