Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 11

T.Fritzas palaužė D.Medvedevą ir laimėjo 1 milijoną JAV dolerių parodomajame turnyre

2022-ieji amerikiečiui Taylorui Fritzui (ATP-9) buvo neabejotinai geriausi karjeroje, o metus tenisininkas užbaigė dar viena saldžia pergale draugiškame turnyre Saudo Arabijoje ir įspūdingos vertės piniginiu prizu.
Tayloras Fritzas
Tayloras Fritzas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Rijade vykusių parodomųjų varžybų finale 25-erių amerikietis rezultatu 7:6(5), 7:6(3) nukarūnavo favoritu laikytą Daniilą Medvedevą (ATP-7), kuris buvo laimėjęs iki šiol vienintelį vykusį „Diriyah Cup“ turnyrą 2019 metais.

Įdomu tai, kad viso susitikimo metu T.Fritzas taip ir nesusikūrė nė vienos break point'o galimybės, o pats turėjo išsaugoti net devynias tokias, bet pratęsimuose jis žaidė užtikrinčiau ir tapo turnyro čempionu.

Pirmenybių Saudo Arabijoje nugalėtojui atiteks net 1 milijono JAV dolerių vertės čekis. Vicečempionu tapusiam D.Medvedevui atiteks perpus mažesnis prizas.

„Kai paskutinį kartą žaidėme, Daniilas laimėjo, nors aš geriau atrodžiau pirmajame sete. Šį sykį viskas įvyko atvirkščiai. Man sekėsi, jog laimėdavau lemiamus taškus, nors nuolatos buvau spaudžiamas.

Pastarieji metai vyrų tenise buvo vieni įdomiausių. Turime 19-metį Carlosą Alcarazą pirmoje reitingo pozicijoje ir 36-erių Rafaelį Nadalį antroje. Tuomet yra Novakas Džokovičius, kuris yra alkanesnis nei bet kada. Manau, kad dar nėra buvusios tokios situacijos, kokia mūsų laukia 2023 metais, kai į „Didžiojo kirčio“ titulus pretenduoja tiek daug tenisininkų“, – kalbėjo Fritzas.

Dvejetų turnyrą Saudo Arabijoje laimėjo Huberto Hurkačo ir Dominico Strickerio pora, kuri finale 7:6(8), 3:6, 10:6 palaužė Andrejų Rubliovą ir Matteo Berrettinį.

VIDEO: #DTC22 /// MATCH HIGHLIGHTS /// F – Taylor FRITZ vs. Daniil MEDVEDEV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas