Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Talentingoji E.Raducanu iš Vimbldono eliminavo devintą pasaulio raketę

Didžiausia britų viltis moterų vienetų varžybose Emma Raducanu (WTA-135) toliau nesiliauja stebinti šių metų Vimbldono pirmenybėse, kuriose jau užsitikrino vietą aštuntfinalyje.
Emma Raducanu
Emma Raducanu / „Scanpix“ nuotr.

Vos 135-tą poziciją WTA reitinge užimanti britė trečiajame etape užtikrintai 6:2, 6:3 nukovė devintąją pasaulio raketę Maria Sakkari (WTA-9) iš Graikijos bei antrą kartą karjeroje pateko į Vimbldono aštuntfinalį.

Nors E.Raducanu savo trofėjų lentynoje jau turi 2021 metais iškovotą „US Open“ titulą, jaunosios tenisininkės karjeroje tai buvo tik antroji pergalė prieš oponentę iš pirmojo WTA dešimtuko.

Beje, pirmąjį tokį laimėjimą 21-erių tenisininkė užfiksavo prieš keletą savaičių Istburne, kuomet įveikė amerikietę Jessicą Pegulą.

E.Raducanu ir M.Sakkari keliai buvo susikirtę ir minėtame 2021-ųjų „US Open“, o tuomet pusfinalyje britė taip pat šventė triuškinančią pergalę rezultatu 6:1, 6:4.

Vimbldono aštuntfinalį Didžiosios Britanijos atstovė buvo pasiekusi ir 2021 m., tačiau tuomet dėl sveikatos problemų nebaigė susitikimo prieš australę Ajlą Tomljanovič.

Dabar dėl vietos ketvirtfinalyje jaunuolės lauks dar viena tikrai įveikiama varžovė – Naujajai Zelandijai atstovaujanti Lulu Sun (WTA-123).

Savo ruožtu M.Sakkari paskutinį kartą bent "Didžiojo kirčio“ aštuntfinalį pasiekė dar 2022-ųjų pradžioje atvirosiose Australijos teniso pirmenybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams