Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 03

Teks žaisti atranką? Marija Šarapova, ko gero, nebus pakviesta į „French Open“ pirmenybes

Neseniai Prancūzijos teniso federacijos (FFT) prezidentu išrinktas Bernardas Giudicellis užsiminė, kad Marija Šarapova greičiausiai negaus vardinio kvietimo į „French Open“ čempionatą. Tai potencialiai turėtų būti pirma rusės galimybė sudalyvauti „Didžiojo kirčio“ turnyre po 15 mėnesių trukusios diskvalifikacijos.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Šarapova vis dar atlieka 15 mėnesių bausmę, kurią gavo už tai, kad vartojo neleistiną preparatą – meldoniumą. Jos diskvalifikacija baigsis balandžio 25 dieną, o tuomet Rusijos tenisininkė ir vėl galės dalyvauti visuose WTA rengiamuose turnyruose.

Kadangi rusė nežaidė jau daugiau nei metus, tai ji šiuo metu neturi jokio WTA reitingo. Tačiau pirmenybių vadovai žino, kad M.Šarapova vis dar turi nemažai gerbėjų ir padidins bilietų pardavimus, todėl vieną po kito jai dalija vardinius kvietimus.

Rusijos tenisininkė jau balandžio 26-ąją pradės savo pasirodymą „Stuttgart Open“ turnyre, į kurį buvo pakviesta organizatorių. Ji šias pirmenybes yra laimėjusi tris kartus. Vėliau M.Šarapova rungtyniaus Madrido bei Romos „Masters“ čempionatuose.

Tačiau FFT prezidentas B.Giudicellis mano, kad nėra prasmės investuoti tiek pinigų į antidopingo programas ir vėliau apdovanoti nusikaltusius tenisininkus vardiniais kvietimais.

„Tai bus nelengvas sprendimas, – pripažino FFT vadovas. – Juk tai „French Open“. Prestižinės pirmenybės. Norėdami užkirsti kelią dopingui mes investuojame milijonus.

Dėl Marijos vis dar neapsisprendėme.“

Prieš vardinio kvietimo įteikimą M.Šarapovai jau pasisakė geriausias pasaulio tenisininkas Andy Murray. Jo nuomone, nusikaltę žaidėjai turi patys sugrįžti į teniso elitą ir rinkti taškus juodu darbu.

Kol kas nėra aišku, ar M.Šarapova dalyvaus ir vėliau seksiančiame Vimbldono turnyre birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas