Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 06

Rogerio Federerio skaičius „8“, Serenos Williams šlepetės ir kiti keisti žaidėjų prietarai

Daugelis geriausių pasaulio sportininkų yra pagarsėję tik sau būdingais prietarais. Tenisininkai – ne išimtis. Artėjant “US Open” čempionatui ir įtampai pasiekiant savo epogėjų pažvelkime, kokius ritualus prieš ar dvikovų metu atlieka geriausi pasaulio tenisininkai.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

1. Rogeris Federeris

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Neatrodytų, kad Rogeris Federeris – labai prietaringas žmogus, tačiau pats tenisininkas mano, kad skaičius „8“ turi ypatingą galią. Prieš treniruočių pradžią šveicaras visada atlieka aštuonis neliečiamus padavimus, o po setų pabaigos aštuonis kartus rankšluosčiu nusišluosto veidą. Žengdamas į dvikovas, tenisininkas kartu su savimi nešasi 8-is buteliukus vandens, o šveicaro krepšyje visada slypi lygiai aštuonios raketės. Taip pat R.Federerio palaikymo komandą dažniausiai sudaro aštuoni žmonės.

2. Serena Williams

„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Pirmąją vietą pasaulio reitinge užimanti S.Williams yra laikoma viena geriausiai padavimus atliekančių tenisininkių istorijoje. Prieš atlikdama pirmąjį padavimą, amerikietė penkis kartus sumuša kamuoliuką į žemę, prieš antrąjį – du kartus.

S.Williams prieš dvikovas naudojasi tuo pačiu dušu, o į varžybų kortus su savimi visada nešasi maudymosi šlepetes.

Pirmoji pasaulio raketė nesijaučia patogiai, jei prieš dvikovas jos batelių raiščiai užrišti ne vienodai. S.Williams svarbių turnyrų metu dėvi tik tą pačią kojinių porą.

3. Marija Šarapova

„Scanpix“/AP nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“/AP nuotr./Marija Šarapova

Buvusios geriausios planetos tenisininkės M.Šarapovos vaikščiojimas aplink kortą dažnai tampa Novako Džokovičiaus pajuokų objektu. Rusijos atstovė prieš atlikdama padavimų serijas visada paplepa su siena, esančia už jos, o paduodama dar ir keistai pašokinėja.

 

4. Novakas Džokovičius

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Serbas nėra laikomas prietaringu tenisininku, tačiau ir jo darbotvarkėje galima įžvelgti porą keistų ritualų. Novakas Džokovčius prieš ir po dvikovų niekada nesinaudoja tuo pačiu dušu du kartus iš eilės. Be to, Serbijos atstovas visada su savimi į turnyrus vežasi ir pudelį Pierre’ą, kurį laiko savo sėkmės talismanu.

Dažnai juokaujama, kad N.Džokovičių yra apsėdus kamuoliukų mušinėjimo į žemę manija. „Savo rekordą pamušiau 2007-aisiais metais vykusiose Daviso taurė varžybose prieš Australijos rinktinę. Tada vienu metu kamuoliuką sumušiau 38-is ar 39-is kartus.“

5. Rafaelis Nadalis

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

Daugiausiai pašaipų sulaukiantis R.Nadalio ritualas yra susijęs su vandens buteliukais. Ispanijos tenisininkas savo gėrimus visada išdėsto taip, kad buteliukai būtų vienas šalia kito, o ant etiketės esantys pavadinimai visada nukreipti į tą pačią pusę.

Beje, Rafa prieš dvikovas visada maudosi šaltame vandenyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas