Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 01

Teniso klasika: „Roland Garros“ milžinų dvikovoje R.Nadalis įveikė N.Džokovičių

Ispanas Rafaelis Nadalis ir serbas Novakas Džokovičius šįkart susitiko ne „Didžiojo kirčio“ finale, o jau ketvirtfinalyje, bet įtampos ir intrigos dėl to netrūko.
Rafaelio Nadalio triumfas
Rafaelio Nadalio triumfas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tituluočiausi visų laikų tenisininkai kovėsi 4 val. ir 12 min., kol grunto karalius R.Nadalis (ATP-5) įrodė savo pranašumą.

14-tojo titulo „Roland Garrors“ kortuose siekiantis rekordininkas pranoko praėjusių metų čempioną ir pirmąją pasaulio raketę – 6:2, 4:6, 6:2, 7:6(4).

Susitikimas prasidėjo visiškų R.Nadalio dominavimu. Iš pirmųjų 11 „geimų“ ispanas laimėjo net 9 ir triuškino N.Džokovičių 6:2, 3:0.

Tačiau geriausias pasaulio tenisininkas lengvai nepasidavė. Antrajame sete jis išlipo iš dviejų breakų duobės ir sugebėjo perimti iniciatyvą – nuo 0:3 iki 6:4.

Vis dėlto trečiajame sete Rafa vėl diktavo savo sąlygas, priartėdamas prie pergalės 6:2.

Įspraustas į kampą N.Džokovičius ketvirtąjį setą pradėjo 3:0, bet galiausiai neužbaigė seto, pirmaudamas 5:4 ir paduodamas.

R.Nadalis išplėšė tie-breaką, o jame spurtavo 6:1, susikurdamas milžinišką persvarą. Dramos ir tada nepritrūko, nes N.Džokovičius apsigynė nuo keturių match-pointų, kol galiausiai palūžo.

22-ojo „Didžiojo kirčio“ čempiono titulo siekiantis R.Nadalis triumfavo ir žengė į pusfinalį, kuriame susitiks su Vokietijai atstovaujančiu Alexanderiu Zverevu (ATP-3), savo ketvirtfinalyje sustabdžiusiu kylančią Ispanijos teniso žvaigždę Carlosą Alcarazą (ATP-6).

N.Džokovičius „Didžiojo kirčio“ čempionu yra tapęs 20 sykių.

Antradienio dvikovoje favoritu buvo laikomas būtent serbas, tačiau penktadienį 36-ąjį gimtadienį švęsiantis R.Nadalis dar sykį įrodė, kad nugalėti jį „Roland Garros“ kortuose vis dar yra beveik neįmanoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas