Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 09

Teniso legenda apie M.Šarapovos diskvalifikaciją: taip jai ir reikia

Nors daugelis mano, kad bausmė Marijai Šarapovai yra per griežta, rusės dopingo vartojimu pasipiktinusi Australijos teniso legenda Patrickas Cashas pareiškė, jog bausmė 26-ajai pasaulio raketei yra per švelni. 51-erių metų australas ketvirtadienį ABC radijuje užsipuolė M.Šarapovą, pareikšdamas, kad jos karjera yra nesąžininga ir teisingai sudaužyta į šipulius.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Marija Šarapova

26-oji pasaulio raketė iš Rusijos galėjo susidurti su ketverių metų diskvalifikacija, nes jos vartotas meldoniumas priskiriamas S4 (hormonai ir metabolikai) grupei, tačiau Tarptautinės teniso federacijos sudarytas trijų žmonių Nepriklausomas tribunolas apsiribojo dvejais metais.

Anot 1987 metais Vimbldone triumfavusio P.Casho, M.Šarapovos bausmė privalėjo būti ilgesnė. 51-erių metų australas taip pat pareiškė, jog netiki, kad Rusijos tenisininkė meldoniumą vartojo netyčia.

„Jaučiu, kad jei esi profesionalus sportininkas ir žinai, jog vartoji pasirodymą stiprinantį preparatą, o ji tikrai tą suvokė, tuomet manau, jog dvejų metų diskvalifikacija yra per švelni, – pareiškė P.Cashas. – Šarapova iš šios situacijos išsisuko labai švelniai.“

Vos po diskvalifikacijos paskelbimo M.Šarapova suskubo išlieti apmaudą socialinėje erdvėje, kurioje atskleidė, jog ketina artimiausiu metu skųsti ITF sprendimą. Pagal Tarptautinės teniso federacijos taisykles, tam rusė turi 21 dieną.

P.Cashas: „Manau, kad Šarapovos karjera ir reputacija yra sudaužyta į šipulius.“

Pačios Rusijos tenisininkės nuomone, dvejų metų diskvalifikacija, kuri skaičiuojama nuo sausio 26 dienos, yra nesąžininga, juolab kad Nepriklausomas tribunolas nustatė, jog meldoniumą ji vartojo ne kaip dopingą, o kaip vaistą.

P.Cashas ABC radijuje taip pat iškėlė klausimą apie tai, ar penkių „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionė M.Šarapova po diskvalifikacijos sugebės atgauti geriausią sportinę formą. Jo nuomone, kadangi daugiau nebegalės vartoti meldoniumo, tą padaryti jai bus sunku.

„Manau, kad jos karjera ir reputacija yra sudaužyta į šipulius, – nuomonę dėstė buvęs Australijos tenisininkas. – Šį preparatą ji vartojo 10 metų, tad svarbiausias klausimas – kiek tai padėjo jai karštų Australijos dienų, ilgų "US Open" čempionato mačų ar dar kitu metu.“

„Akivaizdu, kad ji po dvikovų atsigaudavo kur kas greičiau, nei kiti tenisininkai. Įdomu, kiek tai padėjo jai laimėti mačų? Taip, šis preparatas iki šiol nebuvo draudžiamųjų sąraše, tačiau jis vis tiek stiprino pasirodymus.“

„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

M.Šarapova, kuri per visą savo karjerą yra laimėjusi 35-is WTA serijos turnyrus ir Federacijų taurę, trečiadienį pranešė, kad ketina iškart kreipti į Sporto arbitražo teismą.

„Nors ITF tribunolas teisingai nusprendė, jog aš antidopingo taisykles pažeidžiau netyčia, vis tiek man skyrė dvejų metų diskvalifikaciją. Negaliu sutikti su šiuo nesąžiningai griežtu sprendimu.“

Primename, kad Tarptautinė teniso federacija priėmė sprendimą atimti iš rusės „Australian Open“ čempionate uždirbtus reitingo taškus ir pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas