Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 20

Teniso pasaulis nekantrauja: Marija Šarapova pirmų žinių iš ITF sulauks artimiausiu metu

Dopingo skandalo šešėlyje tūnanti Marija Šarapova kovo 23-iąją sulauks preliminaraus Tarptautinės teniso federacijos (ITF) nuosprendžio. Pranešama, kad Rusijos tenisininkės ateitis bus svarstoma Londone.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Scanpix“ nuotr.

Pagal Tarptautinės teniso federacijos nuostatus, susirinkimas turi būti surengtas per 21 dieną nuo gauto kaltinimo vartojus dopingą. Kadangi Rusijos tenisininkė iš ITF tokio laiško sulaukė kovo 2-ąją, M.Šarapovos nuosprendis turėtų paaiškėti kovo 23-iąją.

Didžiosios Britanijos ir Rusijos spaudos teigimu, susitikimas įvyks paskutinę termino dieną Londone. Pati M.Šarapova į susirinkimą galės ir neatvykti.

Primename, jog šio mėnesio pradžioje specialiai surengtoje spaudos konferencijoje M.Šarapova prisipažino, kad jos kraujyje buvo rasta draudžiamo preparato meldoniumo, kuris į Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) juodąjį sąrašą įtrauktas sausio 1-ąją.

Pati tenisininkė gynėsi, jog preparatą vartoja nuo 2006-ųjų, nes pradėjo dažniau sirgti, organizme trūko geležies ir  išryškėjo diabeto užuomazgos. Tačiau patys mildronato gamintojai vėliau atskleidė, jog preparatas gydyti diabetą nepadeda, o normalus vaisto vartojimo ciklas trunka nuo keturių iki šešių savaičių.

M.Šarapova apie planus mildronatą įtraukti į draudžiamų perparatų sąrašą 2015-ųjų gruodį sulaukė trijų laiškų iš ITF, dviejų – iš Moterų teniso asociacijos (WTA). Tačiau pati tenisninkė tikino, kad juos netyčia praleido.

Mildronatas priskiriamas S4 (hormonai ir metabolikai) grupei. Dėl jo vartojimo Rusijos tenisininkei gresia ketverių metų diskvalifikacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas