Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 10

Teniso rakečių firma „Head“ suteikė Marijai Šarapovai antrą šansą

Teniso rakečių fima „Head“ pratęsė sutartį su penkis kartus „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempione Marija Šarapova. Tai ketvirtadienį patvirtino kompanijos vadovas Johanas Eliaschas. Tenisininkė ir toliau lieka suspenduota po to, kai jos kraujyje rasta draudžiamo preparato – meldoniumo.
Marija Šarapova
Marija Šarapova / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šveicarijos laikrodžių gamintojas „TAG Heuer“ šią savaitę oficialiai nutraukė sutartį su Rusijos sportininke, tuo tarpu „Nike“ ir „Porsche“ stengiasi atsiriboti nuo M.Šarapovos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marija Šarapova

Dopingą vartojusi rusė su „Head“ bendradarbiauja nuo 2011-ų metų, ir jos vadovo J.Eliascho teigimu, jai bus suteiktas antras šansas. M.Šarapova padarė klaidą, todėl nereikia jos bausti kardinaliomis priemonėmis.

„Jau dešimtmetį M.Šarapova daugeliui merginų yra pavyzdys bei įkvėpimas, – kalbėjo kompanijos vadovas. – Ji paskatino milijonus žmonių žaisti ir žiūrėti tenisą.

Jos nuoširdumas ir drąsa paskelbiant, kad jos kraujyje rasta dopingo, yra įkvepiantis. „Head“ didžiuojasi tuo, jog ir toliau lieka M.Šarapovos užnugaryje. Planuojame su ja pratęsti kontraktą ir ateityje.

Nekantraujame tęsti bendradarbiavimą. Ketiname paskelbti ne vieną naują žaidėją savo organizacijoje per kelis artimiausius mėnesius.“

Po šio pareiškimo oficialiai patvirtinta, kad pasirašyta nauja sutartis ir bendradarbiavimas tarp „Head“ ir M.Šarapovos pratęstas ilgesniam laikui. Kompanijos vadovai tiki, jog tenisininkė nenaudojo meldoniumo tam, kad įgautų pranašumą aikštėje.

„Meldoniumo reikia išgerti 1000-2000 miligramų per dieną, jeigu nori pagerinti savo žaidimą. Tenisininkės gydytojas patikino, kad ji vartojo žymiai mažiau.

Nėra jokių įrodymų, kad M.Šarapova naudojo šią medžiagą kaip dopingą. Dėl to šis nusižengimas laikomas žmogiška klaida.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas