Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teniso spektaklyje Pekine – iš J.Sinnerio titulą nugvelbusio C.Alcarazo triumfas

2024 metais „Didžiojo kirčio“ turnyruose dominavę supertalentai Jannikas Sinneris (ATP-1) ir Carlosas Alcarazas (ATP-3) surengė vieną įspūdingiausių šio sezono pasirodymų Pekine įvykusių „China Open“ pirmenybių finale.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Net 3 valandas ir 21 minutę trukusiame mūšyje dėl čempiono trofėjaus stipresnis pasirodė C.Alcarazas, rezultatu 6:7(6), 6:4, 7:6(3) palaužęs ir nukarūnavęs praėjusių metų „China Open“ nugalėtoją J.Sinnerį.

Tiek pirmajame, tiek ir trečiajame setuose Ispanijos teniso vunderkindas iššvaistė break'o pranašumą, tačiau svarbiausiomis finalo akimirkomis „Carlitos“ neklydo.

Trečiosios partijos lemiamo tiebreak'o metu 21-erių tenisininkas atsiliko rezultatu 0:3, bet finišo tiesiąją pasiekė laimėdamas paskutiniuosius septynis kamuoliukus be atsako.

„Jannikas galėjo laimėti per du setus, aš galėjau laimėti per du setus, jis galėjo triumfuoti ir trijų setų kovoje. Skirtumai tarp mūsų buvo minimalūs. Jannikas dar kartą parodė, kodėl šiuo metu būtent jis yra pirmoji pasaulio raketė. Bent jau man asmeniškai. Jo žaidimo lygis yra tiesiog neįtikėtinas. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai, jis yra tiesiog žvėris“, – komplimentų varžovui po dvikovos negailėjo Alcarazas.

Dabar tarpusavio akistatose prieš italą „Carlitos“ yra priekyje jau 6:4. Šiemet tenisininkai vienas prieš kitą stojo tris kartus (Indian Velsas, Paryžius ir Pekinas) ir visus kartus laimėjo Ispanijos atstovas.

Skaičiuojant nuo 2009-ųjų, kuomet buvo pristatyti ATP 500 serijos turnyrai, C.Alcarazas tapo pirmuoju tenisininku, turinčiu bent po vieną šios kategorijos trofėjų ant trijų skirtingų dangų – grunto, žolės ir kietos dangos.

Apskritai ispanui tai ketvirtasis titulas šiame sezone ir jau 16-tasis karjeroje. 500 ATP reitingo taškų ir 695 tūkstančių JAV dolerių užsidirbęs tenisininkas ATP reitinge aplenks Alexanderį Zverevą ir rikiuosis antroje pozicijoje.

330 ATP reitingo taškų ir 374 tūkst. JAV dolerių pelnęs J.Sinneris toliau užtikrintai išliks pirmas – italo persvara nuo C.Alcarazo sieks 4000 taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas