Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 30

Teniso spragos: reguliariai nežaidžiantis vengras už 2 laimėtus geimus gavo 75 tūkst. eurų

ATP reitingo neturintis Vengrijos tenisininkas Attila Balazsas toliau sėkmingai renkasi solidžius čekius keliaudamas po didžiausius pasaulio turnyrus.
Attila Balazs ir Daniilas Medvedevas
Attila Balazsas ir Daniilas Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antroji „US Open“ diena centriniame Arthur Ashe korte prasidėjo visišku sutriuškinimu – vienas geriausių planetos tenisininkų Daniilas Medvedevas (ATP-3) net 6:1, 6:1, 6:0 sudorojo reitingo neturintį Attilą Balazsą.

Pastarasis į pirmenybes pateko su „apsaugotu reitingu“, kuris suteikiamas tenisininkams, dėl traumų nežaidusiems bent 6 mėnesius.

Tai reiškia, kad A.Balazsas į net 12 pasirinktų turnyrų gali patekti su reitingu, kuris jam priklausė dar iki traumos. Šiuo atveju tai yra 101-oji vieta.

Akivaizdu, kad 34-erių žaidėjo ateities planuose teniso nėra, tačiau jis ir toliau sėkmingai naudojasi šia taisykle ir renkasi solidžias premijas.

Pavyzdžiui, vien už sužaistą susitikimą „US Open“ turnyre jam atiteko 81,5 tūkst. JAV dolerių (~75 tūkst. eurų).

„Scanpix“ nuotr./Attila Balazsas
„Scanpix“ nuotr./Attila Balazsas

A.Balazsas šiemet sužaidė viso labo 4 mačus ir iš viso per juos laimėjo 10 geimų – tai vidutiniškai 2,5 geimo per dvikovą ir 1,1 geimo per setą.

Be pirmenybių Niujorke jis taip pat dalyvavo ATP turnyruose Monte Karle, Barselonoje ir Madride bei iš viso susižėrė beveik 100 tūkst. eurų.

Pastaruosius keturis mėnesius iki „US Open“ tenisininkas iš vis nerungtyniavo, akivaizdžiai naudodamasis spragomis teniso taisyklėse.

Praeityje Vengrijos teniso veteranas ATP reitinge aukščiausiai buvo pakilęs iki 76-os pozicijos ir pasiekęs vienintelį ATP finalą 250 taškų serijos turnyre Umage (Kroatija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas