Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 19

Teniso turnyro Sinsinatyje pusfinalyje – N.Džokovičiaus ir A.Zverevo mūšis

Sinsinatyje tęsiasi „Masters“ kategorijos teniso pirmenybės, kurioje žygį dėl čempiono titulo ir net 1000 ATP reitingo taškų tęsia jau tik keturi tenisininkai.
Alexanderis Zverevas ir Novakas Džokovičius
Alexanderis Zverevas ir Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po dramatiškai pralaimėto Vimbldono finalo mėnesį nerungtyniavęs Novakas Džokovičius (ATP-2) į Sinsinatį prisistatė puikios sportinės formos.

Penktadienį ketvirtfinalyje 36-erių tenisininkas 6:0, 6:4 sutriuškino turnyro šeimininkų viltį ir geriausią JAV žaidėją Taylorą Fritzą (ATP-9).

Amerikietis dvikovos favoritui rimtesnių problemų sukėlė tik antrajame sete, kuriame pirmavo 4:2, bet turėtos persvaros išlaikyti nesugebėjo.

N.Džokovičius aštuntfinalyje įveikė Gaelį Monfilsą ir tarpusavio akistatose padidino pranašumą iki 19:0, o dvikovose prieš T.Fritzą dabar pirmauja jau 7:0.

Serbijos teniso titanas „Masters“ turnyrų pusfinalį pasiekė jau 75-tąjį kartą karjeroje ir dar labiau priartėjo prie rekordininko Rafaelio Nadalio, kurio kraityje yra 76 tokie pasiekimai.

Dėl vietos finale Nolė kausis su kitu puikiai pažįstamu tenisininku Alexanderiu Zverevu (ATP-17). Pastarasis 6:2, 6:3 nepaliko vilčių Adrianui Mannarino (ATP-32).

Nors tarpusavio mūšiuose Serbijos tenisininkas yra priekyje 7:4, dvi iš paskutinių trijų dvikovų laimėjo Sacha, įskaitant ir Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalį.

N.Džokovičius šią savaitę kovoja ne tik dėl trečiojo titulo Sinsinatyje, bet ir sugrįžimo į pirmą ATP reitingo poziciją. Norint tai pasiekti serbui reikia tapti čempionu ir sulaukti Carloso Alcarazo (ATP-1) nesėkmės pusfinalyje prieš Hubertą Hurkačą (ATP-20).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas