Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 13

Titanų mūšyje Romoje – Rafaelį Nadalį nugalėjęs Novakas Džokovičius

Iki „Roland Garros“ čempionato liko visai nedaug, o Rafaelis Nadalis nesustoja įrodinėti, kad geriausia jo forma — jau ne už kalnų. Vis dėlto, kad ir kaip bebūtų, Novakas Džokovičius ispanui, kaip ir visiems kitiems, šiuo metu yra nenugalimas. Penktadienį vykusioje „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro ketvirtfinalio dvikovoje pirmoji pasaulio raketė geriausią Ispanijos tenisininką po atkaklios kovos palaužė 7:5, 7:6(7:4).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Pergalę penktadienį iškovojęs N.Džokovičius užsitikrino užsitikrino 360 ATP reitingo taškų ir 177 tūkst. eurų, o „Internazionali BNL d’Italia“ turnyro pusfinalyje susikaus su šeštosios pasaulio raketės Kei Nishikorio ir jaunojo Austrijos talento Dominico Thiemo poros nugalėtoju.

R.Nadalis N.Džokovičiaus negali įveikti jau beveik dvejus metus. Paskutinį kartą 29-erių metų ispanas pirmąją pasaulio raketę nugalėjo 2014 metų „Roland Garros“ čempionato finale. Serbijos tenisininkas 5-ą vietą ATP reitinge užimantį Rafą nugalėjo jau septintą kartą iš eilės.

N.Džokovičius Romoje tikisi iškovoti jubiliejinį – 30-ą – „Masters“ serijos titulą ir dar labiau atitrūkti nuo antrą vietą šiame sąraše užimančio R.Nadalio, kuris savo kolekcijoje turi 28-is tokius trofėjus.

Geriausias pasaulio tenisininkas šią savaitę „Internazionali BNL d’Italia turnyre gali triumfuoti trečią kartą iš eilės. Apskritai šias varžybas Nole yra laimėjęs keturis kartus – 2008, 2011, 2014 ir 2015 metais.

VIDEO: Djokovic Rips Backhand Hot Shot Against Nadal Rome 2016

Jei N.Džokovičiui šią savaitę pavyks laimėti šį turnyrą, jis taps pirmu tenisininku istorijoje, kuriam varžybose pavyko uždirbti 100 milijonų JAV dolerių.

VIDEO: Djokovic Clinches First Set Against Nadal Rome 2016

Šiemet pirmoji pasaulio raketė yra iškovojęs 36-ias pergales ir patyręs vos dvi nesėkmes.

R.Nadaliui tai buvo vos ketvirta pralaimėta dvikova ant grunto šiemet. Rafa šį sezoną ant šios dangos yra iškovojęs daugiausia – 19-a – pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas