Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 25

Titulų mašina: lenkė I.Swiatek laimėjo turnyrą Štutgarte

Pirmoji planetos raketė Iga Swiatek (WTA-1) pateisino favoritės statusą Štutgarte ir triumfavo „Porsche Tennis Grand Prix“ turnyre.
Iga Swiatek
Iga Swiatek / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Sekmadienį finale jaunoji lenkė be didesnio vargo 6:2, 6:2 sudorojo baltarusę Aryną Sabalenką (WTA-4) ir laimėjo jau ketvirtą turnyrą paeiliui.

20-metė tenisininkė, pakilusi į pirmą WTA reitingą po to, kai karjerą netikėtai nusprendė baigti Ashleigh Barty, pastaruoju metu WTA ture absoliučiai dominuoja ir šiuo metu yra iškovojusi net 23 pergales iš eilės.

Lenkijos teniso pažiba pamažu gali dairytis ir į kitus rekordus, pavyzdžiui – ilgiausią nepralaimėtų mačų seriją. Kol kas šiame sąraše ji kartu su Naomi Osaka dalijasi 9-10 vietas, o iki absoliutaus Venus Williams 2000 metais užfiksuoto rekordo (35) jaunuolei dar trūksta, bet tai tikrai nėra neįmanoma, kadangi gruntas yra mėgstamiausia tenisininkės danga.

Dabar tenisininkės lauks labai rimti iššūkiai Madride ir Romoje, o tuomet ir „Roland Garros“ turnyras, kurį sensacingai I.Swiatek laimėjo 2020 metais.

Geriausia planetos tenisininkė taip pat tapo pirmąja šiemet, kuriai jau dabar pavyko peržengti 30 laimėtų susitikimų per sezoną ribą. Iš 33 sužaistų mačų ji pralaimėjo vis tris sykius.

Tai buvo jau septintasis WTA turnyro finalas iš eilės, kurį I.Swiatek laimėjo. Vienintelį sykį ji suklupo pačiame pirmajame karjeros finale, kuomet žaidė dar būdama 17-os.

Lenkės pasirodymas Štutgarte bus įvertintas 470 WTA reitingo taškų ir beveik 94 tūkst. eurų piniginiu prizu.

A.Sabalenka, kuri Štutgarto finale pralaimi antrus metus paeiliui, iškovojo 305 WTA reitingo taškus ir 58 tūkst. eurų čekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas