Sportas gyvai

Tobulą savaitę sužaidęs A.De Minauras tapo čempionu ATP turnyre Nyderlanduose

Geriausias Australijos tenisininkas Alexas De Minauras (ATP-9) savo trofėjų kolekciją papildė iškovodamas „Libema Open“ pirmenybių Nyderlanduose čempiono taurę.
Alexas De Minauras
Alexas De Minauras / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Vyrų vienetų varžybų finale sekmadienį 25-erių tenisininkas užtikrintai 6:2, 6:4 susitvarkė su amerikiečiu Sebastianu Korda (ATP-26).

A.De Minaurui tai jau devintasis ATP trofėjus karjeroje bei antrasis ant žolės dangos. Pirmą sykį ant šios paviršius jis buvo triumfavęs 2021 metais Istburne.

Favorito statusą pilnai pateisinęs pirmą skirstymą tarp visų turnyro dalyvių turėjęs australas sužaidė tiesiog tobulą savaitę – per keturis mačus oponentams nepralaimėjo nė vieno seto.

Kelyje link trofėjaus A.De Minauras įveikė ne tik septintą turnyro raketę S.Kordą, bet ir trečią skirstymą turėjusį Ugo Humbertą bei tikrą žolės dangos ekspertą Milošą Raoničių.

Be 104 tūkstančių JAV dolerių pirmenybių čempionas užsitikrino ir 250 ATP reitingo taškų, kurie pirmadienį naujame ATP reitinge leis pakilti į rekordinę septintąją vietą.

„Pakilimas į rekordinę poziciją ATP reitinge yra labai smagus šio triumfo bonusas. Mano pirmoji savaitė ant žolės tiesiog negalėjo susiklostyti geriau, o toliau nekantraudamas ir su šypsena veide lauksiu „Queen's“ turnyro bei likusios žolės sezono dalies“, – kalbėjo Australijos atstovas.

S.Kordai, kuriam tai buvo šeštasis pralaimėjimas finale per septynis sykius, atiteko 165 ATP reitingo taškai bei kiek daugiau nei 61 tūkst. JAV dolerių. Reitinge jis kils į 23 vietą, o tai bus pakartotas geriausias asmeninis pasiekimas.

Beje, abu finalo dalyviai jau kitą savaitę suvienys jėgas ATP 500 serijos turnyre Londone, kur kartu žais dvejetų varžybose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius