Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 08

Tobulos savaitės tobulas finišas: vokietį nukarūnavęs C.Alcarazas – čempionas Madride

Nepakartojamą savaitę „Mutua Madrid Open“ turnyre Ispanijos teniso sensacija Carlosas Alcarazas (ATP-9) vainikavo absoliučiu dominavimu finale.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

19-mečiui tenisininkui pergalę pasiekti finale užteko vos 62 minučių – jis triuškinančia persvara 6:3, 6:1 nukarūnavo vokietį Alexanderį Zverevą (ATP-3), kuris gynė praėjusiais metais Ispanijos sostinėje iškovotą čempiono trofėjų.

Du teniso titanus – Rafaelį Nadalį ketvirtfinalyje ir Novaką Džokovičių pusfinalyje – nukovusiam ispanui trečias geriausias planetos tenisininkas nesukėlė jokių problemų.

Viso susitikimo metu C.Alcarazas paduodamas pralaimėjo tik šešis taškus, o galingais pirmaisiais kirčiais pasižymintį oponentą break'ino net keturis kartus.

Tai buvo jau septintoji ispanų superžvaigždės pergalė iš eilės prieš varžovus iš pirmojo dešimtuko. Ketvirtą titulą šiemet iškovojęs tenisininkas pagal šį rodiklį yra nepralenkiamas ATP ture.

„Masters“ titulus šiemet Majamyje ir Madride iškovojęs C.Alcarazas tapo antru jauniausiu visų laikų tenisininku, iškovojusiu du šios kategorijos trofėjus. Jaunesnis tai padarė tik Rafaelis Nadalis, būdamas 18 metų amžiaus.

Visgi vienoje kategorijoje Rafą jaunuolis pralenkė – grunto karalius šį turnyrą laimėjo būdamas 19 metų ir 5 mėnesių amžiaus, o C.Alcarazas tai padarė 19 metų ir 3 mėnesių, tapdamas jauniausiu „Mutua Madrid Open“ turnyro nugalėtoju.

Ispano pasiekimus galima vardinti ir vardinti. Tai pirmasis kartas nuo 2007 metų istorinio Davido Nalbandiano žygio, kuomet viename „Masters“ turnyre ant menčių paguldomi trys iš keturių geriausių planetos žaidėjų.

Tąkart argentinietis taip pat Madride sensacingai nukovė N.Džokovičių, R.Nadalį ir Rogerį Federerį.

Pirmenybių Madride čempionas bus apdovanotas ne tik 1000 ATP reitingo taškų, bet ir 1,04 mln. eurų piniginiu prizu. Pirmadienį naujame ATP reitinge jis pakils į rekordinę šeštą poziciją.

A.Zverevui neapgintas čempiono trofėjus daug nekainuos ir jis vis tiek išliks trečias. Sėkmingai finišavus grunto sezone vokietis gali tapti ATP reitingo lyderiu.

„Šiuo metu tu esi geriausias pasaulio tenisininkas“, – komplimentų varžovui po susitikimo negailėjo Saša.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas