Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 07

Traukiasi pirmasis iš Prancūzijos teniso mohikanų: J-W.Tsonga paskelbė apie paskutinį turnyrą

Vienas geriausių pastarųjų dviejų dešimtmečių Prancūzijos tenisininkų Jo-Wilfriedas Tsonga (ATP-220) priėmė sprendimą baigti profesionalo karjerą ir jau artimiausiu metu atsisveikinti su tenisu.
Jo-Wilfriedas Tsonga
Jo-Wilfriedas Tsonga / „Scanpix“ nuotr.

36-erių tenisininkas trečiadienio vakarą prabilo apie tai, kad atvirosios Prancūzijos pirmenybės „Roland Garros“ bus paskutinis turnyras jo karjeroje.

„Jau pastaruosius keletą metų bent kartą per dieną aš savęs klausiu – Jo, kodėl tu taip darai? Kodėl vis dar kankini ir skriaudi save? Galvoje vis dar dėliojasi mintys, kad galėčiau žaisti tenisą visą savo gyvenimą, tačiau tuo pat metu kūnas sako, kad jau praradai fizines galimybes.

Tai bus jau 15-osios „Roland Garros“ pirmenybės mano karjeroje. Tai turnyras, geriausiai atspindintis viską, ką man pavyko nuveikti per karjerą. Paskutinis mano karjeros tikslas yra išlikti savimi, išlikti Jo-Wilfriedu Tsonga. Visuomet sau išsikeldavau pačius aukščiausius tikslus. Dabar turėsiu paskutinę galimybę juos įgyvendinti“, – kalbėjo sportininkas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jo-Wilfriedas Tsonga
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jo-Wilfriedas Tsonga

2002 metais dvejetuose, o 2005 m. vienetų „Roland Garros“ turnyre debiutavęs prancūzas atvirosiose Prancūzijos pirmenybėse net du kartus pasiekė pusfinalį (2013 ir 2015 m.).

Ryškiausias karjeros pasiekimas buvo užfiksuotas dar 2009 m. Melburne, kai J-W.Tsonga žaidė „Australian Open“ finale. Du sykius jis žaidė ir Vimbldono pusfinalyje, o „US Open“ turnyre toliausiai nužygiavo iki ketvirtfinalio – net tris sykius.

Skambiausius trofėjus prancūzas iškovojo „Masters“ lygmenyje, kuomet 2008 m. triumfavo Paryžiuje, o 2014 m. – Monrealyje. Iš viso per savo karjerą tenisininkas laimėjo net 18 ATP titulų, o 2012 m. ATP reitinge buvo palypėjęs iki rekordinės penktosios pozicijos.

J-W.Tsongos (66,5 proc.) pergalių ir pralaimėjimų balansas – antrasis didžiausias ATP ture tarp visų Prancūzijos tenisininkų. Jį lenkia tik kita šalies legenda Yannickas Noah (69,6 proc.).

Veterano pasitraukimas žymi ir nenumaldomai artėjančią auksinės Prancūzijos kartos pabaigą. Gaeliui Monfilsui, Jeremy Chardy ir Richardui Gasquet jau 35-eri, Gillesui Simonui – 37-eri.

Pastaraisiais sezonais J-W.Tsongą nuolatos kamavo įvairiausios traumos. Šį vasarį tenisininkas iškovojo vos antrą pergalę ATP ture nuo 2019-ųjų.

„Roland Garros“ pirmenybės Paryžiuje vyks gegužės 22 – birželio 5 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas