Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trauksis dar viena teniso legenda – apie karjeros pabaigą pranešė R.Gasquet

Kartu su naujienomis apie Rafaelio Nadalio karjeros pabaigą apie savo pasitraukimą pranešė ir garsus Prancūzijos tenisininkas Richardas Gasquet (ATP-135).
Richardas Gasquet
Richardas Gasquet / „Scanpix“ nuotr.

Bendraudamas su „L'Equipe“ 38-erių veteranas atskleidė, kad profesionalaus tenisininko karjerą užbaigs kitų metų „Roland Garros“ turnyre Paryžiuje, kuris įprastai prasideda gegužės mėnesio pabaigoje.

„Manau, kad šis turnyras yra tinkamiausia vieta atsisveikinti su tenisu. Tai yra absoliučiai nuostabi vieta, ypatingai mums prancūzams. Karjeros pabaiga visuomet yra komplikuota, visi buvę kolegos man sakė, kad pranešti tai bus labai sunku. Niekados nežinai kur, kada tu nori užbaigti. Visgi mano atveju tai ganėtinai akivaizdu“, – dėstė prancūzas.

R.Gasquet ATP ture žaidžia daugiau nei 20 metų – savo karjerą jis pradėjo dar 2002 metais, o būdamas vos 16-os jau iškovojo pirmąją pergalę Monte Karlo „Masters“ pirmenybėse.

„Scanpix“ nuotr./Richardas Gasquet
„Scanpix“ nuotr./Richardas Gasquet

Prancūzijos teniso vilkas yra vos vienas iš šešių aktyvių tenisininkų, iškovojęs bent 600 pergalių.

Su 605 laimėjimais R.Gasquet nusileidžia tik dviem absoliučioms teniso legendoms – Novakui Džokovičiui (1119) ir Rafaeliui Nadaliui (1080).

Buvusi septintoji pasaulio raketė per savo karjerą laimėjo 16 ATP turnyrų, du kartus žaidė baigiamajame metų turnyre, o geriausi pasiekimai „Didžiojo kirčio“ pirmenybėse užfiksuoti Vimbldone (pusfinalis 2007 ir 2015 m.) bei „US Open“ (pusfinalis 2013 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant