Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 15

Trečiasis pasitraukimas: legendinė K.Clijsters dar kartą atsisveikina su tenisu

Trečią kartą – ir šįkart jau greičiausiai paskutinį – teniso legenda Kim Clijsters (WTA-1195) pranešė baigianti profesionalios tenisininkės karjerą.
Kim Clijsters
Kim Clijsters / „Scanpix“ nuotr.

Taip nė vieno mačo šiame sezone ir nesužaidusi belgė skelbia kabinanti sportinius batelius ant vinies.

Paskutinis trečiasis K.Clijsters sugrįžimas į tenisą, kuris užtruko apie 20 mėnesių, tačiau prasidėjo beveik sulig COVID-19 pandemija, sėkmingas nebuvo, o galiausiai tenisininkė suprato, kad prioritetą turi skirti šeimai.

38-erių belgė kartu su savo vyru Brianu augina dar tris atžalas ir neseniai persikraustė į Naująjį Džersį. Kim rūpinasi vaikų nuvežimu į mokyklą ir parvežimu iš jos, jų namų darbais, ruošia maistą ir atlieka kitus namų ruošos darbus, todėl laiko tenisui elementariai nebelieka.

„Vis dar labai noriu mušinėti kamuoliuką. Kuomet savo tvarkaraštį susidėliojau taip, kad treniruodavausi 3-4 dienas per savaitę, palaikydavau žaidybinį ritmą, tačiau to neužtenka norint žaisti aukščiausiu lygiu. Sakykime – išvykčiau į Australija 3-4 savaitėms? Šiuo metu tai yra tiesiog nebeįmanoma dėl šeimos dalykų. Gyvenimas tarsi nugali tenisą, taip?“, – su savo sprendimu ramiai susitaikė Clijsters.

2020 metais sugrįžusi Belgijos teniso atstovė spėjo patirti du pralaimėjimus, o tuomet pasaulį sukrėtė koronavirusas, dėl kurio viskas sustojo. Pratęsus sezoną ji pralaimėjo „US Open“ turnyre ir netrukus gulėsi ant operacinės stalo, kur tenisininkei buvo atlikta kelio operacija.

Praėjusių metų pabaigoje K.Clijsters sužaidė dar du mačus WTA turnyruose, tačiau taip pat liko be pergalių. Paskutinė jis dvikova įvyko praėjusį spalį Indian Velse.

Pirmą kartą su tenisu belgė atsisveikino 2007 metais, kuomet nusprendė sukurti šeimą. Po dviejų metų ji sugrįžo su trenksmu ir laimėjo dar tris „Didžiojo kirčio“ turnyrus, iš teniso vėl pasitraukdama 2012 metais.

„Scanpix“ nuotr./Kim Clijsters su dukrele Jada po triumfo 2009 metų „US Open“
„Scanpix“ nuotr./Kim Clijsters su dukrele Jada po triumfo 2009 metų „US Open“

Per tenisininkės karjerą K.Clijsters iš viso laimėjo keturis „Didžiojo kirčio“ titulus vienetuose ir dar du dvejetuose. Ji taip pat pasiekė WTA reitingo viršūnę, o per karjerą vien iš teniso uždirbo daugiau nei 24 mln. JAV dolerių.

Nuo teniso Belgijos legenda toli neatsitrauks ir kartais atsidurs komentatorės kėdėje, taip pat žais legendų „Didžiojo kirčio“ turnyruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi