Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 17

Trijų setų trileryje Turine – D.Medvedevą eliminavusio graiko triumfas

Trečiadienio vakaro dramą „Nitto ATP Finals“ turnyre išgyvenęs Stefanos Tsitsipas (ATP-3) atsidarė pergalių sąskaitą Turine ir išsaugojo realius šansus žengti į pirmenybių pusfinalį.
Stefanos Tsitsipas
Stefanos Tsitsipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Viename įspūdingiausių sezono mačų S.Tsitsipas per 2 valandas ir 21 minutę rezultatu 6:3, 6:7(11), 7:6(1) palaužė Daniilą Medvedevą (ATP-5) ir „raudonojoje“ grupėje tapo savo paties likimo kalviu.

Paskutiniame pogrupio mače penktadienį graikui reikia nugalėti Andrejų Rubliovą (ATP-7) ir jis pateks į pusfinalį iš antrosios pozicijos, o ten jo lauktų Casperas Ruudas (ATP-4). Nesėkmės atveju į kitą etapą keliauja A.Rubliovas, o D.Medvedevui turnyras jau yra baigtas – jis tikrai liks paskutinis.

Antrajame sete tris match point'us išsaugojęs buvęs geriausias planetos tenisininkas išplėšė lemiamą partiją, kurioje atrodė solidžiau ir pirmavo 5:3. Netrukus Daniilas padavinėjo mačui, tačiau tai padarė nesėkmingai, o pratęsime jo žaidimas visiškai subliuško.

Nors tarpusavio akistatose 7:4 vis dar pirmauja rusas, S.Tsitsipas laimėjo tris iš paskutinių keturių susitikimų.

Graikijos teniso superžvaigždė siekia tapti tik 11-uoju tenisininku, kuriam pavyktų „Nitto ATP Finals“ turnyrą laimėti bent du kartus. Priminsime, kad savo debiutiniame turnyre 2019 m. jis tapo turnyro nugalėtoju, finale įveikdamas Dominicą Thiemą.

D.Medvedevas šį turnyrą laimėjo 2020 m., o praėjusiame sezone žaidė finale. Nemažą dalį taškų prarasiantis tenisininkas pasibaigus turnyrui Turine rizikuoja nusmukti į pirmojo dešimtuko pabaigą.

VIDEO: DRAMATIC FINALE: Stefanos Tsitsipas Faces Daniil Medvedev | Nitto ATP Finals 2022 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas